Vatandaş rahatsız

Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, şehir merkezinde bulunan güzellik merkezleri yasak olmasına rağmen cadde ve sokaklarda vatandaşları rahatsız edecek şekilde broşür dağıtıklarını belirterek, yetkili kurumların bu tür tanıtımlara ve uygulamalara izin vermemeleri konusunda çalışma başlatmaları gerektiğini söyledi.

Vatandaş rahatsız

Dişer, özellikle kalabalık caddelerde broşür dağıtarak, güzellik merkezlerine vatandaşların çekilmesi ve sonrasında yaşananlardan dolayı birçok şikâyet aldıklarını belirtti.

Birçok şikâyet ile karşı karşıyayız

Dernek binasında açıklama yapan Dişer, güzellik merkezlerine vatandaşın davet edilmesi konusunda şikayetlerin yoğunlaştığını dile getirerek,  "Şehrimizdeki güzellik merkezleri ile ilgili şikâyetlerin devam etmesi hasebiyle tekraren bu açıklamayı uygun gördük. Ebetteki ticaret yaparken çeşitli pazarlama yöntemleri, reklamların yapılması ticaretin vazgeçilmezleridir. Bunları anlıyor ve de saygı duyuyoruz. Ancak bu yöntemler insanları kandırma, rahatsız etme, gayrı ciddi davranışlar şeklinde olmamalıdır kanaatindeyim. Şehrimizin ana arterleri İnönü Caddesi, Kışla caddesi gibi insan akışının yoğun olduğu yerlerde ellerindeki broşürlerle insanları güzellik merkezlerine çekmeye çalışan genç erkekler ve genç kızlar çalıştırılmakta. Akabinde alınmayan hizmetler için icralık olanların birbirine benzeyen hikâyeleri devam etmektedir.  'Güzellik merkezinde çalışan çocukları kıramadım çıktım, hiç seans almadım, imza attığım belgeyi anket biliyordum, okutmadılar samimiyetlerine güvendiğim icralık oldum, Bir-iki seans hizmet aldım sağlık sorunu yaşamama sebep oldu, paramı talep ettim alamıyorum' gibi birçok şikâyet ile karşı karşıyayız. Kısacası ilgili birimlerin bu konu ile ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini gerekli denetimlerin ve uygulamaya yönelik yanlışların düzeltilmesi hususunda ihtiyaç olan uyarıların yapılmasını talep ediyoruz. Tüketicilerin daha fazla haksız muameleye uğramamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.