Vali Baruş Yazıhan'da

Malatya Valisi Aydın Baruş, Yazıhan'da muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile toplantı yaptı.

Vali Baruş Yazıhan'da

Vali Aydın Baruş, Yazıhan ilçesi Halk Eğitim Merkezinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kurum Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Kanaat Önderleri katıldı. Toplantı öncesi Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, “Sizlerle buluşmak üzere Malatya’dan buraya gelene kadar gerçekten verimli topraklar gördüm ve bu verimli ovanın ortasında Anadolu değerlerine sahip yaşayan ve alın teriyle, elinin emeğiyle geçimini sağlayan insanların olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Biz bu topraklara atalarımızın ayak basmasından itibaren bin yıldır kanımızla, canımızla sahip çıkıyoruz ve bu topraklardan ekmeğimizi yiyoruz.

Muhtarlar demokrasinin kilit taşlarıdır

Muhtarlarımız sizlerin de bu güzel ülkemize, bu güzel topraklara ne derece büyük bir sorumluluk bilinci ile sahip çıktığını çok iyi biliyoruz. Sizler bizim için çok değerlisiniz çünkü muhtarlarımız hem devletimizin en uçtaki temsilcileri olarak hem de vatandaşımızın hür iradesinin yönetimde yansımasını sağlayarak demokratik bir düzenin temel taşlarından biri olmasını sağlıyorsunuz.

Uzlaştırıcı ve birleştirici olun

31 Mart’ta bildiğiniz gibi mahalli idareler seçimleri var. Bu seçim sürecinde değerli muhtarlarımız sizlere çok önemli rol düşüyor çünkü bazen istemediğimiz tartışma ortamları, tatsızlıklar yaşanabiliyor. Muhtarlık müessesesinin, devletin otoritesinin tesis edilmesinde, huzur ve güvenin devam ettirilmesinde rolü çok önemli. Seçim sürecinde daima uzlaştırıcı ve orta bulucu olmanızı istiyorum.

Problemleri ve çözüm yollarını paylaşın

Sizlerin yaşamış olduğu sorunları, problemleri, dileklerinizi ve isteklerinizi daire amirlerimizin bulunduğu bir ortamda dile getirmenizi sağlamak; dile getirdiğiniz soruna anında çözüm bulunmasına yardımcı olmak amacıyla bu toplantıları düzenliyoruz. Bazen mali, bazen yasal düzenlemeler nedeniyle bazı problemleri anında çözemediğimiz de oluyor. Bunları da halka doğru bir şekilde anlatılması gerekiyor. Daire amirlerimiz de burada takibini sağlayarak sizlerin yüzünü güldürmeye, vatandaşımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyorlar.

Artık sadece hububat etmek zorunda kalmayacaksınız

Recai Kutan barajından buraya çok büyük bir su imkânı sağlanması ile ekmeğimizi yediğimiz bu toprakların artık sulama imkânına kavuşturulması sağlandı. 120.000 dönüm arazimiz bundan sonra sulama imkânına kavuşacak. Artık sadece hububat değil suya bağlı yem bitkisi üretimi, şeker pancarı üretimi de yapılabilecek.

Organize sanayi burada büyük bir atılım gerçekleştirecek

Burada Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları kapsamında 3000 dönümün üzerinde hayvancılık organize kurma çalışması var yaklaşık 165 işletmenin yer alması planlanan, yine Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları kapsamında seracılık organize kurma planlarımız var çalışmaları devam ediyor. Onay süreçleri tamamlandı. İnşallah fizibilite çalışmalarının tamamlanması ve tahsislerinde bitirilmesi ile birlikte seracılık teşviklerinden buranın da istifade etmesini sağlayarak bu güzel toprakları daha verimli hale getireceğiz. Bu refah düzeyinin artması çocuklarımızın geleceğini pozitif anlamda etkileyecektir.

Biz Anadolu’nun geniş topraklarının verimli olmasını sağladığımız takdirde gelecekte tarımsal açıdan çok önemli ülkelerinden biri olacağız

Gerek tarımsal olanakların artması gerek hayvancılık anlamında çiftliklerin kurulması gerekse çocuklarımıza sağlayacağımız eğitim imkânları ile birlikte Yazıhan insanımızın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Biz Anadolu’nun geniş topraklarının verimli olmasını sağladığımız takdirde gelecekte tarımsal açıdan çok önemli ülkelerinden biri olacağız. Çocuklarınız okusun ama yarın tekrar bu topraklara dönsünler burada sulu tarım yapsınlar ve anne babalarıyla aileleriyle birlikte ülkemizin kalkınmasına güzel bir katkı yapsınlar, dileğimiz budur.

Bugün sizlerle burada bulunmaktan, memnuniyet duydum. Allah işlerinizde kolaylıklar versin, başarılı çalışmalar devam eder ve ilçemizin görünümü de değişir. Burada daha güzel binalar konutlar yapılır ve Yazıhan hak ettiği yere gelir. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlçenin sorunlarının müzakere edilerek talep ve sorunlar dinlendiği ve çözüm geliştirilmesi yönünde görüşlerin alındığı toplantıda; Mahalle Muhtarları sorun, talep ve önerilerini şifa-i olarak iletirken toplantı esnasında ilgili daire müdürleri de muhtarların sorun ve taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Muhtarlar Vali Aydın Baruş’u ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirmiş olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 Toplantı sonrası Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamlığına ziyarette bulunarak İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı’dan ilçenin durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Aydın Baruş, Kaymakamlık Binası Şehit J.Er. Eyüp Hacıoğlu Toplantı Salonunda Okul Müdürleri ve okul aile birliği başkanlarına yönelik bir toplantı düzenlendi.

 Okul aile birliği başkanlarına yönelik düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı,  İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Süleyman Erdal,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

 Vali Aydın Baruş, okul aile birliği başkanlarına tek tek söz vererek onların sorun ve önerilerini dinledi. Başkanlar Okul çevre düzenlemesi, öğrenci-veli diyalogu, okul servisleri ve kantin denetimleri, okul güvenliği, fiziki mekân konularındaki mevcut durumu ve bunlarla ilgili taleplerini paylaştılar.

 Okul Aile Birliği Toplantısının ardından Yazıhan Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’den projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Toplantılar ve ziyaretler sonrası Vali Aydın Baruş, ilçede yapımı devam eden Kamu Yatırımlarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Son olarak Vali Aydın Baruş, 15.03.2016 tarihinde Mardin ili Nusaybin ilçesinde görevi esnasında meydana gelen trafik kazası sonucu şehit olan Emniyet Amiri Gaffari Güneş'in ve Hakkari ili Şemdinli İlçesinde bulunan Durak Karakolu’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu’nun ailelerini ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

Ziyaretlerde İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua ettiler. 

 Ziyaretlerde Vali Aydın Baruş’a İlçe Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, İlçe Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Süleyman Erdal,  İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Müftüsü Ümit Çimen eşlik ettiler.