Uzun vadeli bir yatırım

Altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu aktaran Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, 'Ne döviz, ne gayrimenkul altını asla geçemez. Tabi kısa vadede altın bir anlam ifade etmez ama uzun vadede ise altın iyi bir yatırım aracıdır' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Uzun vadeli bir yatırım

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, altın piyasasındaki son durum hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Özhüsrev, Çin'de yaşanan grip salgınının piyasaları etkilediğini söyledi.

Koronavirüs salgını altın piyasasını etkiledi

Altın piyasasındaki fiyat artışının inişli çıkışlı  olmasını dünya altın rezervlerine bağlı olduğunu söyleyen Özhüsrev, "Son bir aydır fiyatlarda pek bir artış da olmadı, pek fazla düşüşte olmadı. Şuanda altının has ayarı 3 bin 500 civarındada. Bundan 15 gün önce 296-295'e kadar düştü ama geri toparladı. Altın değerleri, dünya borsasına bağlı bir durum. Ons değerlerine bağlı, ons değeri şuanda bin 575 civarında.  Altında yazın yükselecek, kışın düşecek diye bir durum söz konusu değil. Az önce belirttiğim gibi, dünya borsasına bağlı olduğu için böyle bir durum söz konusu olamaz. Türkiye'de düğünlerde altın geleneği var ama başka yerlerde böyle bir şey yok. Ons değerleri de zaten dünya borsasına bağlı olan altın değerleridir. Dünyadaki siyasi, ekonomi durumları önemlidir. Altın bilindiği gibi güvenli bir yatırımdır. Bütün devletler altın alırlar, krize girdiğinde elden çıkartıp satmaya başlarlar. Bu durumda da altında da ister istemez biraz gevşeme olur. Örneğin Çin'de yaşanan grip salgını piyasaları çok etkiledi. Bu durum biraz daha büyür ve onlarında üretiminde biraz daha düşme yaşanırsa, piyasaya mecbur altın sürmeleri gerekir. Altını piyasaya sürerlerse onsun değerleri düşer" diye konuştu. 

Kış mevsimi işler düşük

Özhüsrev, Kış mevsiminde satışların düştüğünü vurgulayarak, "Kış mevsiminde olduğumuz için satışlarımızda düşmeler oldu. Türkiye'de ve özellikle düğünlerde altın önemli bir etkendir. Havalar soğuk olduğu için alış veriş fazla yok. Birde yaşanan deprem sonrasında da Malatya için konuşuyorum piyasalarda bir durgunluk hâkim. Ama inşallah iyi olur diye bekliyoruz" dedi. 

Altın yatırımını müşterilerime öneriyorum 

Altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu dikkat çeken Özhüsrev; "Ben bunu her açıklamamada söylüyorum, altın yatırımını bütün müşterilerime de öneriyorum. Neden diyecek olursanız? 2001'de altın gramı 5 liraydı, bugün ise altının gramı 300 lira. Kaç kat arttığını sizlerde takdir edin. Ne döviz, ne gayrimenkul altını asla geçemez. Tabi kısa vadede altın bir anlam ifade etmez ama uzun vadede ise altın iyi bir yatırım aracıdır" şeklinde konuştu.