Üyelerimiz nefes alacak

Malatya TSO ile Ziraat Bankası arasında 'Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı' protokolü imzalandı. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, içinde bulunduğumuz korona virüs salgın döneminin ticari hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, 'Söz konusu protokol, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacak' dedi.

Üyelerimiz nefes alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" protokolü kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü arasında MTSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda protokol imzalama programı düzenlendi. İmzalanan protokolle, pandemi sürecinde nakit sıkıntısı çeken üyelere, finansman ihtiyacı karşılanacak. 

Üyelerimize nefes aldırılacak

İmzalanan protokolün öncesinde basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, içinde bulunduğumuz korona virüs salgın döneminin ticari hayatı olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Bu zorlu süreçte üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Çatı kuruluşumuz olan TOBB’un önderliğinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci üyelerimizin daha rahat atlatması için elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ziraat Bankası ile imzalayacağımız protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı sağlayacak yeni bir iş birliğine gideceğiz. Söz konusu protokol, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacak” diye konuştu. 

Ödemeler esnek vadelendirme ile yapılabilecek

'Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı' kapsamında Ziraat Bankkart ile ekonomiye kazan-kazan anlayışını getireceklerinin altını çizen Sadıkoğlu, “Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz. Bu sayede, üreticiler veya satıcılar, tahsilat ile uğraşmadan güven içinde mallarını satabilecek. Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ödemelerini 1,5 seneye ulaşan esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor. Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde üyelerimiz bu sistemden faydalanabilecek. Böylece, artan korona virüs vakaları nedeniyle yeni tedbirlerin alındığı bu dönemde, nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar" şeklinde konuştu.

Bu dönemde anlamlı bir protokol

Sadıkoğlu, pandemi sürecinde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınından ülkemizde ciddi seviyede etkileniyor. Yaşanan süreç ekonomik olarak ticari hayatı sarsıyor. Daha fazla dayanışma ruhuna ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde Ziraat Bankası ile yaptığımız bu protokol daha da anlam kazanıyor. Bu vesileyle, imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını temenni ederken, üyelerimizi bu avantajlı finansman imkânından yararlanmaya davet ediyorum. Projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi.

Karşılıklı imzalar atıldı

Ziraat Bankası Bölge Başkanı İlker Ayhan ise, “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı" hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından, MTSO Başkanı Sadıkoğlu ile Ziraat Bankası Bölge Başkanı Ayhan tarafından karşılıklı imzalar atıldı. Haber-Foto: Nevzat Kanar

Üyelerimiz nefes alacak
Üyelerimiz nefes alacak
Üyelerimiz nefes alacak