Üretici desteklensin

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Ticaret Sanayi Odası'nı(MTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ağbaba, korona salgınıyla birlikte işsizliğin beraberinde yolsuzluğu artacağını iddia ederek, 'Vergi ertelemeyle, kredi vermekle bu iş çözülemeyecek. Mutlaka üretim yapan yerlerin desteklenmesi gerekiyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Üretici desteklensin

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki temasları kapsamında CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte Malatya Ticaret Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Türkiye'nin bir çok yerinde TOBB'un katılmak durumunda katılıyoruz. Bütün belediyelerde Veli Ağbaba'nın imzasını görüyoruz. Hem aktifliği hem de ülke çapındaki mücadelesinden dolayı kendilerinden gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir Malatyalı hemşerimizi genel başkan yardımcısı olarak görmek, muhalefetin başında olması tabi ki bizim içinde önemli. Bir çok konuda bizlerle istişare içerisinde, geldiğimiz günden bugüne her konuda elinden gelen gayreti gösteriyor, mücadele etmeye çalışıyor. Destekler ve yardımlardan dolayı kendisine ve il başkanına teşekkür ediyorum" dedi.

Tedbirleri gözden geçirmemiz gerekiyor

CHP milletvekili Veli Ağbaba ise, Türkiye ve Dünyanın, her zamankinden daha farklı bir dönemle karşıya  olduğunu kaydederek, "Dünya bir sağlık problemiyle karşı karşıya bunun iki sonucu olacak.  Bunun sonucunda bir işsizlik ardından da bir yolsuzluk olacak. Dünya'da bunun örnekleri var. Bizim de tedbirleri gözden geçirmemiz gerekiyor.  Ziyaretimizin amacı bu. Bu süreçte 240 bin esnaf iş yerini kapattı. Önemli bir kısmı açılıyor ama sorunlar devam ediyor. Önümüzdeki dönemki işsizlik beraberinde yolsuzluğu getirecek. Vergi ertelemeyle, kredi vermekle bu iş çözülemeyecek. Mutlaka üretim yapan yerlerin desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

932 milyar lira faiz ödemesi yapılıyor

Türkiye'nin zaman zaman kısa süreliğine de olsa kalkınabildiğini dile getiren Ağbaba, ranta dayalı ekonominin ülkeyi bir yere getirmediğini ifade etti. Türkiye'nin dış borcunun yüzde 238 arttığı öne süren Ağbaba, "2002'de 129 milyar dış borç varken, 2019'un son çeyreğinde dış borç 436.9 milyar. Bu dönemde iç ve dış borçlar için toplam 932 milyar lira faiz ödemesi yapılıyor. Devlet günde 247 milyon lira faiz ödüyor. Geçtiğimiz günlerde büyüme rakamları açıklandı. Türkiye'nin yüze 4,5 büyüdüğü açıklandı. Bu büyümenin gerçekleşip, gerçekleşmediğini hangi alanda büyüdük bilemiyorum. Sanayici mi, tekstilci mi, sizin taktirlerinize bırakıyoruz. Önümüzdeki dönemin çok daha zor olacağı söyleniyor. Onun nedenle devletin, özellikle üretim yapan firmaları desteklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Meslek örgütlerine dokunmak Türkiye demokrasisini zayıflatır

Meslek odalarının demokrasinin en önemli unsurları olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Meslek odaları ile ilgili de bir siyasi partinin arka bahçesi veya siyasi partinin yandaşı olarak görülmesini de doğru bulmuyoruz. Son getirilen yasayla birlikte düzenleme var düzenlemenin de Türkiye demokrasisini geri götüreceğini hep beraber söylemeliyiz.  Yeni alternatif barolar kurmak, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odalar birliğinin yetkilerini alarak onları yok etmek. Bu da demokrasiyle bağdaşmaz. Farklı düşündüğü, için farklı ses çıkardığın için farklı davrandığı için, farklı siyasi görüşte olduğu için odalara meslek örgütlerine dokunmak Türkiye demokrasisini zayıflatır. Türkiye'nin itibarını zedeler. Bu yanlıştan da ülkeyi yönetenlerin düşünmesini istiyoruz. Malatya Ticaret Odası bizim için en önemli kuruluşlardan bir tanesidir. Burayı da gözbebeğimiz gibi koruyacağımızı bilmenizi isterim" ifadesini kullandı.