Üretici destek bekliyor

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, iki gün önce Malatya'yı etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte farklı ilçelerde ahırların çatısının çökmesiyle 25 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyledi. Yetkililerin imkânları doğrultusunda yetiştiricilerin yanında olması gerektiğini söyleyen Akın, Destek olması lazım. Çünkü bizim üretmemiz lazım, üretime devam etmemiz lazım. Bu insanların bu işe teşvikini artırabilmemiz için desteklerin artarak devam etmesi lazım' dedi.

Üretici destek bekliyor

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) ve Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti. Akın, Net Haber Gazetesi ailesine, yetiştiricilerin ve çiftçilerin sesi olduğu için teşekkür etti.

Poz vereceklerine yetiştiricileri ziyaret etsinler 

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışından dolayı Malatya'nın farklı yerlerinde üreticilerin ağıl ve çadırlarının çöktüğü anımsatan Akın, "Bu olaylarda bazı yerlerde hayvan telefleri de oldu. Çok şükür can kaybı yok ama hayvan telefleri yaşandı. Bu anlamda öncelikle üreticilerimizi uyardık. Her türlü konuda yanında olduğumuz söyledik. Ama bakıyorum ki biz yetkililere bir taraftan ulaşmaya çalışıyoruz, yolları açtırmaya çalışıyoruz. Ama bakıyorsunuz burada merkezi yerlerde gidiyorlar hemen geçmiş olsun dileklerinde bulunup poz vermeyi biliyorlar. Ama birazda kırsala inelim birazda kırsaldaki yetiştiricilerin yanına gidelim bir problemi var mı soğukta karda kışta çadırı yıkılmış hayvanlar açıkta kalmış yemi var mı sıkıntısı var mı bunları da bir ziyaret edelim. Buralarda da bir poz verelim. Bir diğeri biz yetiştiricilerimizi de üreticilerimizi de uyarıyoruz. Ne için uyarıyoruz şunun için, şimdi arkadaşlar önlemimizi alacağız. Önümüzde ki süreç içerisinde yarın ve diğer günler karlı olabilir bunları uyarıyoruz mesaj atıyoruz üreticimize bire bir söylüyoruz. Önlemlerimizi alacağız. Çok şükür bereket yağıyor. Ama bu bereketi hüsrana uğratmamak için de çadırlarımızı sık sık temizleyeceğiz ve önlemlerimizi alacağız ki bu süreci atlata bilelim. Bu süreçte tedbiri elden bırakmamak lazım" dedi.

Üretime devam etmemiz lazım

Yetkililerin imkânları doğrultusunda yetiştiricilerin yanında olması gerektiğini vurgulayan Akın, "Üreticilere destek olması lazım. Çünkü bizim üretmemiz lazım, üretime devam etmemiz lazım. Bu insanların bu işe teşvikini artırabilmemiz için desteklerin artarak devam etmesi lazım. Burada bazı konularda yetiştiricilerimizin de eksiklikleri var mıdır vardır elbette. Her şeyi zamanı gelene kadar bekleniyor. Bekletmeyecek önceden tedbirimiz alacağız takdirimiz Allah’a bırakacağız. Tedbirimizi zamanında alacağız ki zarar görmeyelim, canlılarımıza zarar gelmesin. Doğada ki hayvanları unutmayacağız. Yetkili kurumların hayırseverlerin vatandaşların bu canlılara yardım etmesi gerekir. 60 santimlik karın altında bu canlılar yemek bulamaz. Bu karlar biraz azalana kadar bu canlılara yardım etmeliyiz. Yetkili kurumlara da buradan çağrıda bulunmuş olayım. Bu olaylarda yaklaşık 25 hayvanımız telef oldu. 20 ye yakın ağıl ve çadırlarımız çöktü. Bu bize yansıyanlar. Bunun dışında da araştırmalarımızı ve ziyaretlerimizi devam ettiriyoruz.  Bize gelen bilgiler bunlar. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun" diye konuştu.