Türkiye üçüncüsü Malatya'dan

Anadolu Güvercin Kültürü Fedarasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde ünlü Türk Boksçu Sinan Şamil Sam anısına Ankara'da düzenlenen güvercin yarışmasında, Malatyalı Ayhan Seracı'nın güvercini Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye üçüncüsü Malatya'dan

Boksun efsane ismi "Türk boğası" lakaplı Sinan Şamil Sam anısını yaşatmak için Anadolu Güvercin Kültürü Fedarasyonu tarafından Ankara'da güvercin yarışması düzenlendi. Türkiye'nin  81 ilinden yüzlerce güvercin dereceye girmek için mücadele etti. Yarışmaya Ankara'dan katılan Malatya'lı güvercin yetiştiricisi Ayhan Seracı'nın güvercini, ilk üç arasına girdi.

"Kümesler zamanında temizlenmesi lazım"

Yarışmada güvercini dereceye giren Ayhan Seracı gazetemize açıklamalarda bulundu. Seracı yaptığı açıklamada: "Güvercinleri kendi emeğimiz ile yetiştiriyor ve büyütüyoruz. Futbol takımı çalıştırır gibi, kuşların yemleri saatinde veriliyor. Kümesler zamanında temizlenmesi lazım. Suları zamanında verilmesi lazım. İlaçları ve yem katkıları var. Doğal olarak getiri var mı var ama biz getirisinde değiliz. Yetiştirdiğimiz güvercinlerin saldığımız uzak yerlerden eve döndükleri zaman aldığımız tadı ve hazzı kolay kolay hiçbir şeyin verebileceğine inanmıyorum" diye konuştu.

"Güvercin sayesinde iyi insanlarla tanıştım"

Güvercinlerle uğraşmanın kendisine büyük zevk verdiğini, güvercin sayesinde birçok kötü alışkanlıktan uzak durduğuna inandığını belirten Seracı, "Çok uzun zamandır güvercin meraklısıyım. Güvercinlerle uğraşmak gerçekten büyük zevk veriyor. Güvercin sayesinde çok iyi insanlarla tanıştım. Türkiye'de olsun, Avrupa'da olsun, birçok insan ile ortak nokta olarak muhabbet kurma ve etme imkanı sundu. Güvercin sevdası bende küçüklüğümden beri var. Ailemin desteğiyle günümüzde de sürdürüyorum. Bazı insanlar kuş beslemenin kötü bir şey olduğunu, uğursuzluk getirdiklerine inanıyorlar ama bence birçok kötü alışkanlıklardan bizi uzak tutan en büyük faktörlerden biri güvercin beslemek. Güvercin bakmak, beslemek insanı birçok açıdan rahatlatıyor. Güzel duygular hissetmesini sağlıyor" şeklinde konuştu. 
 

Türkiye üçüncüsü Malatya'dan
Türkiye üçüncüsü Malatya'dan