Tükeniyoruz

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Türk Eczacıları Birliği ve 54. Bölge Eczacı Odası Başkanları ve yöneticileri bir araya gelerek eczane kapatma eylemi kararı da dahil her türlü eyleme gideceklerini açıkladı. Sönmez, ekonomik krizin kendilerini tükettiğini belirterek, 'İflasımız an meselesi' dedi.

Tükeniyoruz

İflas an meselesi

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısının Sonuç Deklarasyonunu açıkladı. Eczacılar Odası’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sönmez, 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısında, eczacılık mesleğinin gündemindeki konuların ele alındığı belirtilerek, uyarılar yapıldı. Sönmez, Ekonomik krizin eczacıları tamamen tükettiği belirtilen açıklamada, eczacıların iflas etmesinin an meselesi olduğunu savundu. 

Meslek ekonomik tehdit altında

Sönmez, eczacıların sorunlarının görmezden gelindiği' vurgulayarak artık katlanılamaz bir boyuta ulaştığı ve eczacılık mesleğinin ekonomik tehdit altında olduğu belirtti. 13 yıldır değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesinin ana sebep olduğunu ifade eden Sönmez, ekonomik krizin de eklenmesiyle eczacıların tamamen tükendiği kaydederek, "Birlikte eylemsel tavır gösterme kararımız; mesleğe başlarken ettiğimiz yeminin gereğidir. Bu yeminin gereği olarak harekete geçmekten başka çaremiz kalmamıştır” dedi.