TÜGVA'dan sertifika

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Şubesinin ortaokul ve lise öğrencilerine bilimi sevdirmek ve onları teknolojiyi kullanan konumdan, teknolojiyi geliştiren konuma taşımayı amaçlayan İcathanesi'nde 2021-2022 yılı döneminde eğitim gören öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

TÜGVA'dan sertifika

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Şubesinin Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nin yayında bulunan şubesinde düzenlenen törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özdemir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Adem Bedir Ergül, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yiğit, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev, TÜGVA Malatya Şube Başkanı Mesut Demir, öğrenciler ve aileleri katıldılar.  

Törende 30 öğrenci sertifika aldı. 

TÜGVA Malatya Şube Başkanı Mesut Demir, “TÜGVA olarak; Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kısaca bahsedecek olursak; Ortaokul Koordinatörlüğümüzce; Kitap Kurdu yarışması, Çizimlerle 40 Hadis yarışması, haftalık düzenli programlarımız sonrası yaz döneminde ise 9 farklı bölgede Pazartesi günü itibariyle yaz okulu programımızı gerçekleştireceğiz. Lise Koordinatörlüğümüzce; Enderun Okulu projemiz, halı saha turnuvaları, kitap okuma halkaları, okur-yazar buluşmaları sonrasında lise yaz kampı programımızı gerçekleştireceğiz. Üniversite Koordinatörlüğümüzce; eğitim akademileri, kitap ve makale okuma grupları, sosyal yardımlaşma turnuvası, her kapak bir umut projesi ve hayat kurtaran gençlik projelerimiz ile kapanış programımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kadın ve Aile Koordinatörlüğümüzce; Haftalık düzenli sohbet programları, Halk Eğitim Merkezi ile açmış olduğumuz kurslar, kitap okuma grupları, mukabele programları, teknik gezi ve aile içi eğitimlerimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi. 

Demir, “İcathane Atölyemizde ortaokul ve lise öğrencilerine bilimi sevdirmek ve onları teknolojiyi kullanan konumdan, teknolojiyi geliştiren konuma taşımayı hedefliyoruz. Robotik, kodlama, endüstriyel tasarım, mobil uygulama geliştirme, elektronik devre tasarlama, 3 boyutlu tasarım ve üretim alanında 36 hafta boyunca eğitimler verildi.” İfadelerini kaydetti.  

Konuşmaların ardından öğrencileri TÜGVA İcathane sertifikaları verildi. Davetliler, öğrencilerin yapmış olduğu bazı projelerin sunumunu izlediler. 

TÜGVA'dan sertifika
TÜGVA'dan sertifika
TÜGVA'dan sertifika