TÖTM'de vaka sayısı 4'e çıktı

Aralık ayında Çin'de ilk olarak ortaya çıkan Covid-19 Wuhan kentinde başlangıçta binlerce insana enfekte olmuştu. Wuhan'dan dünyaya yayılan koronavirüs 199 ülkede etkisini gösterirken ABD, 124 bin vaka ile hem Çin'i hem de İtalya'yı geçti. Türkiye'de ve Malatya'daki son durum haberimizde...

TÖTM'de vaka sayısı 4'e çıktı

Dünyada toplam 678 bin 857 kişiye bulaşan Covid-19 Türkiye’de de etkisini göstermeye devam ediyor. Dün akşam itibariyle 7 bin 402 vaka sayısına ulaşan ülkemizde 108 insanımız vefat etti. Ölüm oranı son üç güne göre yüzde 2,4’ten yüzde 1,4’de düştü. Vaka sayısı olarak dünyada son üç gün önce 2 bin 433 vaka sayısıyla 21’nci sıradayken dün itibariyle 7 bin 402 vaka ile dünyada en çok vaka görülen ülke olarak 14’üncü sıraya yükseldik.
MALATYA’DA SON DURUM
Türkiye’de 7 bin 402 vaka sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanırken bu vakaların kaçının Malatya’da olduğu açıklanmadı.
Son olarak AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık twitter’dan 92 yaşındaki bir pozitif hastanın öldüğünü doğruladı. Üç gün önce Kayısı Haber’de Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde (TÖTM) 1 hastanın Covid-19 testlerinin pozitif olduğunu duyurmuştuk.
Son olarak kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre TÖTM’de pozitif vaka sayısının 4’e yükseldiğini öğrendik. Ayrıca bu 4 pozitif hastadan ikisinin karı-koca olduğunu belirtmek isteriz. Tedavilerinin devam ettiğini ve genel durumlarının iyi olduğu bilgisini yine kaynaklarımız bildirdi.
KAYNAK: Malatya Kayısı Haber