Toplu taşımaya yeni araç

Malatya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada vatandaşa hizmet vermesi için filosuna 15 araç daha kattı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bütün araçların yenilendiğini belirterek, hizmete alınan araçların Malatya'ya hayırlı hizmetler yapmasını temenni etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Toplu taşımaya yeni araç

Malatya Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada kullanılacak araçlar için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş ile meclis üyeleri katıldı.

15 tanesini hizmete alıyoruz 

Programın açılışında konuşan MOTAŞ Müdürü Cemal Erkoç, hizmete alınan otobüslerin özellikleri hakkında bilgiler paylaşarak, "Özellikle tüm dünyada ve Türkiye'de toplu taşımanın büyük bir problem olduğu ve belediyelerin en büyük problemlerinden birisi haline geldiğini biliyorduk. Elimizden geldiğince mevcut araçlarımızla sistemi daha iyileştirmeyi, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeyi, daha konforlu, sağlıklı hizmet vermeyi amaç edindik. Ancak mevcut araçlarımızla bir anlamda bunu yapmamız tama anlamıyla mümkün olmuyordu. Büyükşehir belediye başkanımızın destekleriyle şuanda 20 tane almış olduğumuz otobüsün 15 tanesini bugün hizmete alıyoruz. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ederken, geriye kalan 5 körüklü otobüsü de önümüzdeki ay hizmete alacağız" dedi.

5 tane körüklü araç gelecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, hizmete alınan araçların Malatya’ya hayırlı hizmetler yapmasını temenni etti.  Alınan araçlarla ilgili konuşan Gürkan,  "15 aracımız bugün hizmete alındı.  5 tane daha büyük körüklü araç gelecek. Cenaze araçlarının yüzde 50 sini yeniledik.  İş makinelerinin yüzde 50 sini yenileceğiz. Bir taraftan kültürel hizmetlerimiz, bir taraftan yerel hizmetler, bir tarafta yeşilin korunması, bir tarafların çevrenin düzenlenmesi sosyal anlamdaki hizmetler ve hizmet anlamındaki hizmetlerin tür bir şekilde inkişaf ettiğini ayağa kalktığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini aktaran Gürkan, "Deprem, pandemi hadisesi yaşadık. Türkiye'ye örnek Türkiye'ye rol model olacak hizmetler Malatya'da ve Büyükşehir'in uhdesine ve Büyükşehir'in önderliğinde yürümüştür.   Önceden almış olduğumuz kararlar neticesinde belediyemiz, hem pandemi hem deprem krizinin atlatılmasında en önemli görevi ifa etmiştir. Hem Malatya'ya hem de Türkiye’ye burada üretim maske merkezi olması noktasında yapmış olduğumuz, Sayın valimiz ile birlikte girişimlerimiz hakikaten güzel örnekler teşkil etti. Bir taraftan bu süreçte vatandaşımızın perişan edilmemesi noktasında hijyen, temizlik genel toplu taşıma araçları ile ilgili çalışmalarımızda güzel örnekler verdik" diye konuştu.

Vatandaşa hizmet etmek boynumuzun borcu

Toplu ulaşım araçlarının Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş da, "Bu güzel vatanımızda vatandaşlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet etmek hepimizin boynumuzun borcudur. Emanete layık olmak için çalışan ve vatandaşımıza hizmet etmek için emek sarf eden alın teri döken insanlara denir. Bu hizmetlerden en önemlilerinden birisi de toplu taşıma hizmetleridir.  Gerçekten Malatya Büyükşehir Belediye'mizin, son zamanlarda yapmış olduğu yoğun alt yapı çalışmaları ve bu çalışmaları gerçekleştirmek için araç makine temini, bugün açılışını yaptığımız toplu taşıma araçlarının temini noktasında gösterdiği çabalardan dolayı tebrik ediyorum. Bütün bu hizmetlerinin amacı yolların kesiştiği, medeniyetlerin buluştuğu, gerçekten güzel bir derdi olan insanı da her türlü hizmete layık olan güzel Malatya'mıza layıkıyla hizmet etmek için mesaj olduğunu unutmayalım. Ancak bu hizmetlerin anlam taşıması için insanımızın, sağlığını da her zaman korumamız gerektiğini belirtmek istiyorum.  Bugün alınan otobüslerin ve eylül ayında gelecek olan araçlarla birlikte Malatya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından kurdele ve kurban kesimi gerçekleşti. Açılış sonrası, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni alımı yapılan ve hizmete giren otobüsleri inceledi.
 

Toplu taşımaya yeni araç
Toplu taşımaya yeni araç
Toplu taşımaya yeni araç
Toplu taşımaya yeni araç