Toplu taşımada denetlensin

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, 20 Temmuz 2020'de yayınlanan genelgeyle berberlerde ustura ve jiletle sakal tıraşının, bayan kuaför ve güzellik salonlarında ise makyaj, kalıcı makyaj ve cilt bakımı yasağının kaldırıldığını söyledi. Berber ve kuaförlere yapılan denetimin her alanda yapılmasını isteyen Toptaş, 'Keşke toplu taşıma araçları, düğünler, çay ocakları da bizim kadar denetlense' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Toplu taşımada denetlensin

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, oda binasında pandemi sürecinde berber ve kuaförlere getirilen yasaklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Toptaş, Kurban Bayramı öncesinde berber, kuaför ve güzellik merkezlerine yönelik uygulanan son yasaklarında kaldırıldığını açıkladı.

Hijyene dikkat ediyoruz

Odaya kayıtlı iş yerlerinin hijyene büyük önem verdiğine dikkat çeken Toptaş, "20 Temmuz 2020'de yeni bir genelge yayınlandı. Bilindiği üzere, kuaför ve güzellik salonları camiasında bazı işlemler yasaktı. Buda esnaf camiasına bayağı bir sıkıntı yaratmıştı. Tabi 122 odanın Türkiye genelinde yaptığı bir çalışma genel başkanımıza iletildi. Oda yetkili yerlere, bakanlıklara bu durumu iletti. Erkek berberi meslektaşlarımızın ustura, jiletle sakal tıraşı, bayan kuaför ve güzellik salonlarında makyaj, kalıcı makyaj ve cilt bakımı yasağı kaldırıldı. Meslektaşlarımız, tüm hijyen kurallarına uyuyordu ve uymaya da devam ediyor. Malatya Valiliğinin kurduğu bir denetim ekibinin haricide, odamızın da sürekli olarak bir ekibi sahada geziyor. Tüm meslektaşlarımız buna uyuyor. Önümüzde bir kurban bayramı var. Mesafe farklarına uyup maskelerimizi takarak işlerimize devam edeceğiz. Allah'a şükürler olsun inşallah bu süreci de iyi bir şekilde atlatıyoruz" diye konuştu. 

Her yer böyle denetlensin

Berber ve kuaförlere yapılan denetimin her alanda yapılmasını isteyen Toptaş, "Biliyorsunuz, iyi bir şekilde denetimler var. Bizlerde bu denetimlere karşı değiliz. Yalnız berber, kuaför ve güzellik salonu camiasına aşırı derecede denetimler yapılıyor. Dediğim gibi yapılsın bizler buna karşı değiliz. Eleştiri gibi olmasın ama toplu taşımaları, düğünleri, çay ocağı gibi yerleri bir görseler berber kuaför camiası inanı ki bu kurala harfiyen uyuyor. Bizde berber ve kuaför salonlarını hiçbir zaman bu süreçte doldurmadık. Kurban Bayramı için de biz gereken çalışmaları yapıyoruz. Tamamen randevu sistemiyle çalıştığımız için salonlarımızda biriken müşterimiz olmuyor. Kurban Bayramında da aynı şekilde çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Kesinlikle içeriyi doldurmuyoruz. Meslektaşlarımızda zaten bu konuda gereken hassasiyeti sağlıyorlar" şeklinde konuştu. 

Kurallara harfiyen uyuyoruz

Toptaş, esnafın belirtilen kurallara riayet ettiğini aktararak, "Geçtiğimiz aylarda birkaç berberde koranavirüs vakası rastlanmıştı. O günden bu güne vaka tespit edilmedi.  Berber, kuaför ve güzellik merkezlerimiz güvenli bir ortam. Çünkü hijyen kurallarına harfiyen uyuyoruz. Vatandaşlar, bayram öncesi ve sonrasında berberlerimize, kuaförlerimize ve güzellik merkezlerimize gönül rahatlığıyla gelebilirler" ifadesini kullandı.