TOKİ indirim başvuru süreci başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik bu yıl ki indirim kampanyası başvuruları yarın başlıyor.

TOKİ indirim başvuru süreci başlıyor

TOKİ Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep nedeniyle geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için her yıl yapılan indirim kampanyası yarın başlıyor. TOKİ borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim yapacak.

Yüzde 20 indirim sağlanacak

Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar  yararlanabilecek.  Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 6 Mayıs-19 Haziran 2020 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

Başvuru şartları

İndirim uygulaması kapsamına alına projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye  ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, geri ödeme taksiti 2018 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak.  İndirim kampanyasına, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler dahil olmayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.