TKDK'dan yüzde 50 avans

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Müdürü Murat Tunç, TKDK sisteminde geçen yıl yüzde 10 avans verilme işleminin, bu yıl yüzde 50'ye çıkarıldığını, projesi onaylanan yatırımcılarının hibelerinin yüzde 50'sini projeye başlamadan alabileceğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
TKDK'dan yüzde 50 avans

TKDK Malatya İl Koordinatörü Müdürü Murat Tunç, gazetecilere değişen TKDK avans sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, TKDK sisteminde geçen yıl yüzde 10 avans verilme işleminin, bu yıl yüzde 50’ye çıkarıldığını, sektörsel anlaşmaya da dahil edilen avans sisteminin bundan sonra yatırımcılar için daha da önemli hale geldiğini belirtti. 

TKDK katkı sunmaya devam ediyor

TKDK'nın bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ilimize ve ülkemize birçok katkı sunduğunu vurgulayan Tunç, "TKDK, her geçen gün kendini biraz daha geliştirerek vatandaşlarımıza daha fazla imkanı nasıl sunabilirim diye araştırmalarını yaparak daha fazla katkı sunmaya devam ediyor.  En son çıkan ve sektörel anlaşmaya da dahil edilen avans sistemimiz, bundan sonra yatırımcılarımız için yatırımlarını yapabilmek adına daha önemli hale gelecek.  Sisteminizde,  geçen yıl yüzde 10 avans verilme işlemi, bu yıl Sayın Bakanımızın ve Merkez Başkanımızın da gayreti ile yüzde 50’ye çıkarılarak, sektörel anlaşmaya da dahil edildi. Bundan sonra yatırım yapacak bizden proje yapmış bütün faydalanıcılarımızın projesi onaylandıktan sonra hibelerinin % 50 oranında bizden avans talep edebilecekler ve alabilecekler. Böylelikle işe başlamadan yüzde 50 avans ile birlikte işlerini daha kolay yapabilecekler. Yatırımlarını çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirebilecekler" dedi. 

TKDK'nın yatırımları çok daha kolay olacak

Tunç, TKDK’nın kolaylıkların devam edeceğini dile getirerek, "Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktalarda faydalanıcılarımızın dönütleri de bizler için çok önemli. Bunun için de biz faydalanıcılarımızla sürekli istişare halindeyiz. Yatırımlarımızı daha kolay nasıl hayata geçirebilir ve sürekli nasıl sağlayabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Buna göre de her türlü kolaylığı yapabilmek ve bunları sözleşmenize de koyabilmek için çabalıyoruz. Bundan sonra TKDK yatırımı çok daha kolay olacak. İlk etapta avans miktarı yüzde 10 oranındaydı. Şimdi yüzde 50 oldu. Yüzde 50 avans bütün faydalanıcılarımızı, yatırımcılarımızı daha çok rahatlatacak. Krediye ulaşmak daha kolay olacak" şeklinde konuştu.  Tunç, 2020 yatırımlarında kayısı faaliyetlerinin biraz daha ön plana çıktığını vurguladı.