Terörün dini yoktur

Malatya Ortak Değerler Platformu, geçtiğimiz günlerde Sri Lanka'da yaşanan terör saldırılarını kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, 'Sri Lanka'da hiçbir şeyden haberleri olmayan o insanlara karşı gerçekleştirilen bu korkunç olayı kınıyor ve lanetliyoruz' denildi.

Terörün dini yoktur

Malatya Ortak Değerler Platformu adına Hüseyin Polat, tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dünya’da tüyler ürperten, kan donduran olayların olduğunu belirterek, “Kendi inançlarına göre ayin halinde veya otellerinde iken hiçbir şeyden haberleri olmayan kimseler bombalı saldırılara hedef oluyor ve yüzlerce insan ölüyor veya yaralanıyor. Sri Lanka'da dört otel ve üç kilise bombalı saldırılarla hedef alındı. Paskalya ayini sırasında meydana gelen patlamalarda 300’den fazla kişi hayatını kaybederken, 400'den fazla kişi yaralandı. Türkiye'nin Sri Lanka Büyükelçisi iki Türk vatandaşının da öldüğünü söyledi. Ve her dakika ölü ve yaralı sayısı artıyor” dedi.

İslam’ı ve Müslümanları karalamak olayları tırmandıracaktır

Yeni Zelanda’daki Nur Camiinde benzeri bir katliama bütün dünyanın şahit olduğunu hatırlatan Polat, “İslam Dünyası diye bilinen coğrafyada alışkın olduğumuz bu tür olayların Dünyanın her tarafını sarmaya başlaması gerçekten büyük bir endişeye sebep olmaktadır. Ayrıca kim tarafından gerçekleştirildiği tamamen karanlık olan bu korkunç olay gerçekleştikten sonra, kendisini İslam’a nispet eden bir takım örgütler tarafından üstlenilmesi veya üstlendiklerinin iddia edilmesi ya da kimse üstlenmeden bazı İslami kesimlere yamanmaya çalışılması ise endişeleri arttırmaktadır. Bu olaylar, Dünyada dökülen onca kanlarla doymayan ve her gün Dünya barışını biraz daha tehlikeye sokan, tehdit eden ve bunun için hassasiyetleri kaşıyan birtakım karanlık güçlerin daha fazla kanın dökülmesi için hazırlıklar yaptığını göstermektedir. Ayrıca böylesi bir dizi eylemin gerçekleştirileceğine dair istihbarat alınmış olmasına rağmen gerekli önlem ve tedbirlerin alınmaması son derece düşündürücüdür. Haber alınmış olmasına rağmen özellikle önlenmemesi çok kirli senaryoları akla getirmektedir. Özellikle Yeni Zelanda’daki Nur Camii katliamını gerçekleştiren canilere ve işbirlikçilerine terörist diyemeyen batılı güçler, o olayda Müslümanların özellikle batıda kazandığı kamuoyu desteğinden rahatsız oldular ve bunu hazmedemediler. Onun için o kamuoyu desteğinin zedelenmesi ve İslam düşmanlığının diri kalması için bu ve benzeri olayların gerçekleşmesini gerekli görüyorlar. Anlaşılan o ki, egemen güçler işledikleri cinayetleri, hukuksuzlukları unutturmak, İslam’ı ve Müslümanları karalamak ve haklı davalarında mahkûm etmek için bu tür olayları tırmandıracaktır” diye konuştu.

İslam diniyle alakası yoktur

Polat, “Malatya’da faaliyet gösteren ortak değerler platformu olarak, özellikle Sri Lanka’da hiçbir şeyden haberleri olmayan o insanlara karşı gerçekleştirilen bu korkunç olayı lanetliyor, etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz, yaralılara şifalar diliyoruz, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. Özellikle bu kanlı eylemlerden medet uman, bu tür karanlık olayları İslam’a ve Müslümanlara saldırı aracı olarak değerlendiren bu olaylardan o anlamda istifade etmek isteyen tüm emperyalist güçleri, onları destekleyenleri, onların değirmenlerine su taşıyanları, hizmet edenleri kınıyor ve şunu belirtmek istiyoruz: İslam barıştır, esenliktir, huzurdur, kurtuluştur. İslam, insanların öldürülmesini değil, yaşatılmasını amaçlar. Bu tür eylemlerin İslam’ın hedeflerine hizmet etmediği çok açık ve nettir. Kime veya kimin amaçlarına hizmet ettiği bellidir. Kimin üstlendiği iddia edilirse edilsin, Yüce İslam diniyle alakası yoktur. Bize göre haksızlığın, zulmün ve terörün dini yoktur. Din-i Mübin-i İslam’ı ve bir bütün olarak Müslümanları, aziz İslam Ümmetini zan ve töhmet altına almak isteyenler, aslında niyetlerini ortaya koymaktadırlar” sözlerine yer verdi.