Temizlik kime ait!

Tecde ve Çilesiz Mahalle Muhtarları, Altınkayısı Bulvarı ve Mıhlıdut Caddesi'nde temizlik yapılmadığından şikayetçi. Muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Meclis kararı var' diye temizlik yapmadığını, Yeşilyurt Belediyesi'nin ise, 'Ana Caddelerin Büyükşehir Belediyesi'ne ait' olduğunu ileri sürerek, bulvarda bir aydır temizlik yapılmadığını ifade etti.

Temizlik kime ait!

Yeni bir meclis kararı alınsın

Bulvarlarda bir aydır temizlik yapılmadığını belirten Muhtarlar, “Meclis kararından sonra ana cadde ve bulvarlar açıldı, muhtemelen daha birçok ana cadde ve bulvarlar açılacaktır. Bundan sonra açılacak bulvar ve caddelerin temizliği kime ait olacak. Bu nedenle açılan yeni bulvar ve caddeler için alınan bir meclis kararı bulunmamaktadır. Yeni bir meclis kararı mı alınacak yoksa bu konu muallakta mı kalacak. Meclis kararı alınırken 16 ana arter belirlenmiş. Şayet temizlik ilçe belediyelerine tahsis edilmişse ana arterlerin temizliği neden Büyükşehir'e bırakılmış” dediler.

Bir aydır temizlik yapılmıyor

Bir aydır bu konuyu gündeme getirdiklerini ifade eden Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ve Çilesiz Mahalle Muhtarı Veysel Özfındık, ancak bir çözüm bulamadıklarını ve yaklaşık 20-25 gündür Tecde Altınkayısı Bulvarı ve Çilesiz Mıhlıdut Caddesi’nin temizliğinin yapılmadığını belirttiler. Muhtarlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in bir araya gelerek, yeni bir meclis kararı almalarını veya soruna bir an önce çözüm bulmalarını istediler.