TDP bilinçlendiriyor

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla bir yandan vatandaşların huzurunu korurken, diğer yandan da güvenlerini kazanmaya devam ediyor.

TDP bilinçlendiriyor

Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2006’da Büro Amirliği olarak kurulan birim 2007 yılından bu zamana kadar TDP Şube Müdürlüğü olarak çalışmalarına etmektedir. TDP Şube Müdürlüğü ekipleri normal polislik görevlerinin yanında halkı suç ve suç unsurlarına karşı bilinçlendirme çalışmaları yaparak vatandaşları aydınlatması ise vatandaşların devlete olan güvenini de artırmaya devam ediyor.

Amaç halkı bilinçlendirmek

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetler hakkında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, Müdürlük şu ifadelerle tanıtıldı: “TDP Şube Müdürlüğü önleyici polislik anlayışının bir sonucu olarak kurulmuştur. Amacı halkımızı bilgilendirerek onların suçtan ve suçludan korunması ve halkımızın yaşadığı mekânların daha güvenli hale gelmesini sağlamaktır. Bir başka amacı da suça karşı bilinç oluşturmak ve toplumun desteğini kazanarak suçla mücadelede etkin bir iletişim sağlamaktır. TDP Şube Müdürlüğümüz, muhtarlar, esnaflar, mahalle sakinleri, kamu kurum ve kuruluşları ile iletişim halinde bulunarak yaşam alanlarının daha güvenli hale gelmesi çalışmalar yapmaktadır. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi amacıyla 2018 yılı içerisinde bin 846 muhtar ziyareti, 5 bin 629 esnaf ziyareti, 796 kamu kurumu ziyareti yapılmıştır. TDP Şube Müdürlüğümüz tarafından bilgilendirme bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında vatandaşlarımıza yönelik olarak genel güvenlik, dolandırıcılık, evden ve iş yerinden hırsızlık, internet güvenliği konularında sunumlar yapılmakta, broşürler ve afişler dağıtılmaktadır. Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında toplam 77 sunum yapılmıştır. Ayrıca broşür dağıtımı, bilgilendirme bilinçlendirme faaliyetleri, örgün eğitim kurumlarında her yaş gurubuna göre genel güvenlik ve internet güvenliği konularında sunumlar yapmaktadır. Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde 115 okulda sunum yapılmıştır. TDP Şube Müdürlüğü ürettiği projeler ile sosyal etkinlikler düzenlemektedir. Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik olarak üretilen projeler ile onların suça ve suçluya karşı duyarlılıkları artırılmakta, düzenlenen sosyal etkinliklerle çocuklara ve gençlere polislik mesleği tanıtılmakta ve sevdirilmektedir. Bu kapsamda 2018 yılı içerisinde toplam 250 öğrenciye yönelik olarak Çanakkale-İstanbul Gezisi düzenlenmiş, 37 gence yönelik olarak Ankara-Konya-Nevşehir gezisi düzenlenmiştir.  12 bayan kursiyere yönelik olarak Modelist Yardımcılığı kursu düzenlenmiş ayrıca 25 genç iş başında eğitim almak üzere İŞKUR’a yönlendirilmiştir. Okula devamlılığın sağlanması amacıyla 200 öğrenciye kıyafet ve kırtasiye yardımı yapılmıştır. Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ile olduğu gibi bütün birimlerimizle etkin olarak vatandaşlarımızın yanındayız.”