Tarımı geliştirmeliyiz

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, işsizliğin ve üretimin daha kaliteli hale gelebilmesi için tarımın gelişmesi gerektiğini belirterek, 'Tarımı geliştirmek için işleri profesyonel yapmak, profesyonel yerlerle tarımı buluşturarak daha kaliteli, daha verimli üretime geçebiliyoruz' dedi.

Tarımı geliştirmeliyiz

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Tunç, işsizliğin ve üretimin daha kaliteli hale gelebilmesi için tarımın gelişmesi gerektiğini söyledi.

TKDK olarak seracılığı destekliyoruz

Günümüzde tarımın öneminin giderek arttığını vurgulayan Tunç, "Bunu da dışarıdaki vatandaşlarımız net bir şekilde fark ediyor. Hem işsizliğin hem de üretimin daha kaliteli hale gelebilmesi için tarımın gelişmesi gerekiyor. Tarımı da geliştirmek için işleri profesyonel yapmak, profesyonel yerlerle tarımı buluşturarak daha kaliteli, daha verimli üretime geçebiliyoruz. Bunun bir ayağı da seracılıktır. Biz de TKDK olarak seracılığı destekliyoruz. Küçük, orta, büyük ölçekli seralarla üretimlerimizi gerçekleştirebiliriz. Sera dendiği zaman çok büyük kapasiteli seralardan bahsetmiyoruz. Küçük ölçekli seralarla da iyi tarıma yönelik üretimler yapabiliriz. Hayvancılıkta da aynı durum söz konusu. Biz TKDK olarak verdiğimiz desteklerde besilerde 30, süt inekçiliğinden 10 baştan başlayarak devam eden projelerimiz bulunmakta. Serada da aynı projeler bulunuyor. Yani bir dönüme de sera yapabilirsiniz, 10 dönümde de sera yapabilirsiniz. Her vatandaşa göre desteklerimiz mevcut" diye konuştu.

Üretimimizi hızlandırmamız gerekiyor

Tunç, tarım ve hayvancılıkta devletin çok büyük destekleri olduğunu dile getirerek, "Tarım ve Orman Bakanımız bu konuda çok ciddi destekler veriyor, bu tür işletmeleri de çok ciddi desteklemekte. Onun için bu dönemler bu tür işler için büyük fırsat. Üretmemiz lazım, üreterek büyüyebiliriz. Bunun da en temel ayağı tarım ve hayvancılıktan geçiyor. Buradan başlayıp, üretimimizi giderek hızlandırmamız gerekiyor. Malatya bu anlamda uygun bir il. Malatya’da üretim noktasında alternatifler de yapılabilir. Biz zaten bunun örnek projelerini yapıyoruz, inşallah alternatifleri artırıp, bunları büyütmemiz lazım. Biz çalışkan, üretken bir toplumuz, bunu sürdürülebilir yapmamız gerekiyor. Bunun sürdürülebilirliği de bu gibi işlerin makine-ekipmanlarla günümüzün şartlarına uygun üretimlerle olabileceği, bunu da bizim gibi kurumların destekleriyle yapılıp, bu projeler hayata geçebilir. Biz Malatya olarak bu anlamda önde olmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın bu gibi projelere teveccüh gösterip, bizleri zorlamalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.