Taksiciler durak istiyor

Malatya'da Yeşilyurt ilçesi Temelli Kavşağı girişindeki Dedekorkut Taksi Durağında bulunan taksiciler, durakları olmadığı için kışın soğuk yazın da sıcak günlerde dışarıda durmak zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerden durak talebinde bulundular.

Taksiciler durak istiyor

Yeşilyurt ilçesi Temellinin girişindeki Dedekorkut Taksi Durağında yıllarca taksicilik yapan esnaf, durak olmamasından yakınıyor. Esnaf, yazın sıcaktan, kışın soğuktan kendilerini koruyacak durak için yetkililere çağrıda bulundu.

Mağduriyetimiz giderilsin

Konuyla ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Hasan Tunay, 35 yıldır bu durakta taksicilik yaptığını vurgulayarak, durak olmadığından mağdur durumda olduklarını söyledi. Tunay, “Yazın o sıcaklarda kışın ise yağmur, kar ve soğukta çok perişan oluyoruz. Kayıtlı olduğumuz cemiyete, belediyelerimize gittik, durumumuzu izah ettik. Bugün yapacağız, yarın yapacağız dendi ve iş şimdiye kadar gerçekleşmedi. Gerçekten çok perişan bir vaziyette. Sabahın 6’sında buraya geliyoruz, akşam 9’a kadar ayakta bekliyoruz. Bizim tuvalet, lavabo ihtiyacımız oluyor. Biz bu ihtiyaçlarımızı camilerin tuvalet ve lavabolarında gideriyoruz. Her lavaboya gittiğimizde 1,5 TL para veriyoruz. Büyüklerimizden mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. Biz lavabosu, mescidi olan bir taksi kulübesi istiyoruz. Kulübe için yerimiz var. Kulübeye yerimiz var ama büyüklerimiz hangi yeri münasip görüyorlarsa oraya da yapabilirler" dedi.

Bir kulübe istiyoruz

Taksici esnaflarından Serhat Uzun ise, 30 yıldan bu yana Malatya’ya hizmet ettiklerini belirterek, “Müşterimiz yağmur ve karın altında ayakta beklemek zorunda kalıyor. Durağımız için kulübeyi nereye yaparlarsa yapsınlar.  Bu konuda bir sakınca yok. Biz 10 sefer belediyeye gittik. ‘Yapacağız’ diyorlar, ‘Ödenek yok’ diyorlar ve bize geri gönderiyorlar. Bir kulübe yapmanın çok maliyetli olduğunu düşünmüyorum. Biz kendilerinden çok pahalı bir şey istemiyoruz. Bir kulübe. Malatya’nın her tarafına taksi ve minibüs kulübeleri yapıldı. Taksi durağımız gem belediyeye hem de üyesi olduğumuz cemiyete yakın. Seçim zamanı buraya gelen vekillerimiz durak yapılaması için bize söz verdiler. Çok perişanız. Bu bizim doğal hakkımız. Biz vergimizi veriyoruz, aidatımızı ödüyoruz. Burası resmi bir durak" diye konuştu.

Verilen sözler yerine getirilmiyor

Bir buçuk yıldan beri bu durakta taksicilik yaptığını söyleyen Mehmet Ayaz ise, “Belediye devamlı bir kulübe sözü veriyor. Ancak verilen sözler yerine getirilmiyor. ‘Tamam, sorununuzu ilettik, bu sorununuz çözülecek’ deniyor. Ama gerisi yok. Yeşilyurt Belediyesi’ne gittik, sorunumuzu aktardık. Bu konuyu Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çınar’la görüştük. Kendisi bize söz verdi. ‘Büyükşehir Belediyesi’nden bize izin getirin, 3 günde size kulübenizi yapayım’ dediler. Büyükşehir Belediyesi’nden izin belgesi istedik. ‘Yok, biz yapacağız’ dediler. Durağımız Büyükşehir Belediyesi’ne yakın olduğu için izin vermiyorlar. Kulübe yapmıyorlar. Arabaları durağa bırakıyoruz, gelip kıraathanelerde bekliyoruz. Müşterilerimiz bir durağımız olduğunu bile bilmiyor. Ama resmi olarak bir durağız. Kulübemiz olmadığı için müşterilerimiz bizi korsan zannediyor ve bir durak olduğunu bilmiyorlar. Çok mağduruz. Müşterilerimiz kaçıyor. Gece 12’ye kadar biz burada bekliyoruz, bir kulübe olmadığı için müşterilerimiz taksilere binmiyor. ‘Burası durak mı’ diye soruyorlar. Burası 36 yıllık bir durak. Tabelamıza kadar her şeyimiz var ama buraya bir kulübe yapmıyorlar" ifadesini kullandı.