Takipçisi olacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya'nın bir çok birikmiş sorunu olduğunu vurgulayarak, 'Sağlıktan, turizme, yerel yönetimlerden kara yollarına birçok alanda Malatya'da yapılması planlanan ve gerçekleşmesini arzu ettiğimiz projeleri de takipçisi olacağız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Takipçisi olacağız

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, beraberinde MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı Malatya Gazeteciler ve Televizyoncuları Cemiyetini(MGTC) ziyaret etti.Fendoğlu ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Malatya'nın sesi soluğu

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MGTC Başkanı Fatih Avcı, Fendoğlu'nun, Malatya’nın bütün sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdiğini belirterek, "Malatya’nın sesi ve soluğu oluyor. Özellikle bütçe görüşmelerinde ilgili bakanlıkların bütçeleri onaylanırken, atlatmaksızın hemen hemen Malatya’nın sorunu hangi bakanlıkla alakalıysa bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerek soru önergeleriyle gerek gündem dışı söz almalarıyla gerekse de konuyla alakalı konuşma haklarıyla bu soruları hem revize etti hem hangi sorunun ne aşamada olduğunu görmüş olduk hem de bu problemlerin gündemde kalmasını sağladı. Ben bir teşekkürü de şunun için yapmak istiyorum. Malatya’yla ilgili ne olursa olsun herkesin telefonuna bakıyor. Kısa bir dönem olmasına rağmen görev yaptığı süre içerisinde çok ciddi bir efor sarf etti. Bu anlamda bizler de bir STK olarak eğriye eğri, doğruya doğru demesi gereken bir mevki, bir meslek yerine getirerek, bu hakkını da kendisine teslim etmek istedim" diye konuştu.

Birikmiş sorunlarımız var

Malatya için çaba sarf ettiğini vurgulayan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise, "24 Haziran seçimleri ile birlikte Malatya'nın sesi soluğu olmak önemli ve bu yetkiyi sizler verdiniz. Bize gelen bu yetkiyle de en iyi şekilde Malatya'nın sesi olmaya devam edeceğiz. Sadece bu kısa süre içerisinde de değil, görevim boyunca Malatya'nın sesi olacağım. Sorunlar, brifing almaksızın Malatyalıyım, Malatya'da yaşıyorum. İttifak ortağıyız, iktidar değiliz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu demek değildir ki, yan gelip yatacağız. Bize verilmiş bir görev var. Bu görevi de yerine getireceğiz. Sorunlarımız büyüktür, birikmiş sorunlarımız vardır. Sağlıktan, turizme, yerel yönetimlerden kara yollarına birçok alanda Malatya'da yapılması planlanan ve gerçekleşmesini arzu ettiğimiz projeleri de takipçisi olacağız. Nitekim de bazı bakanlıklara da çalışmalarımızda gidiyor. Yeri gelip sesli söylüyoruz, yeri gelip genel kurul vasıtasıyla soru önergesi, yazılı önergeler vererek cevaplar alıyorum. Ne yapıyorsak Malatyalıya olacaktır. Bundan da siz ve Malatyalı hemşerilerim emin olsunlar" dedi.

Kemikleşmiş sorunlarımız var

Gazetecilik ile milletvekilliğini ben aynı gördüğünü söyleyen Fendoğlu, "Şöyle ki, duygusal bir görevde değiliz. Bugün arkadaş olabilir ama Malatya lehine olabilecek her şeyde belki sizlerle yarın ters de düşebiliriz. Aynı şekilde gazeteci arkadaşlarımızda çalışmalarımızdan memnun olmaz Malatya konusu hakkında özellikle terste düşebiliriz. Çalışmak ve yapmazsak eleştirmek sizin en doğal hakkınız. Bu konuda bizleri çalıştıracak olan Malatya'daki tüm basın mensuplarıdır. Ama bunu şahsa indirgemeden Malatya üzerinden olduğu takdirde anlam ve ciddiyet kazanır. Dolaysıyla sizin görevinizde çok büyük ve sorumluluklarınızda çok fazla. Kemikleşmiş sorunlarımız var. Havaalanı uçak sayısı, Kuzey çevre yolu, şehir içi ulaşım ve buna benzer bir takım sorunlarımız varsa siyasiler kadar basınımızda bundan sorumludur. Burada tek suçsuz olan vatandaşlarımızdır. Onlar bizleri seçerken, Malatya'ya hizmet için seçerler. Sizleri de okurken, takip ederken, doğru haberi almak için takip ederler" şeklinde konuştu.

Elinde uçak olmazsa hiçbir şey yapamazsınız

Son zamanlarda gündemde önemli yer tutan uçak seferleriyle ilgili konuşan Fendoğlu, “Elinde uçak olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Yani önemli olan elinizde uçağın olması. Türk Hava Yollarının(THY) elindeki uçak sayısı teslim edilmeyenlerle beraber 120 tane 20 tanesini alamadı. Elindeki  uçak sayısı yetersiz. 167 noktadan yurt dışı sefer yapılıyor. İçeride 60'ın üstünde şehrimize günlük 2 veya 3'er seferimiz var" dedi.

Her iş adamına göre sefer düzenlenmez

Rize'ye sefer sayısı artıyor Malatya'ya sefer sayısı azalıyor? sorusuna da cevap Fendoğlu, "Uçak seferlerini, il bazına indirgememek lazım. İl bazına indirgediğimizi zaman hep birbirlerini şikayet ediyorlar. Bizim sıkıntımız nedir? Sabah Ankara uçağını söylüyorlar. Ankara uçağını biz yaptık. Malatya'lı sabah gitsin, Ankara'da hastasını, meclisi ziyaret etsin, işini halletsin gece otele para vermeden aynı uçakla geri dönsün. Bu sefer tamamen Malatya'nın lehine olan bir sefer.  Bizim için sorun değil bunu sorun gibi görmek yanlış. İş adamları içinde aynı şekilde, her iş adamıyla da tartışırım bu konuyu. Biz uçak seferlerini Ankara'ya, İstanbul'a sabah koyduğumuz zaman her iki uçağımız da 125 yurt dışı noktası yapıyor. Her iş adamına göre sefer düzenleyemeyiz ki. Yok ben 4 uçağıyla gideyim, yok böyle bir dünya elimizde olan bu. Uçak eksik mi eksik. Eksik olduğu kısmı yazdık. Genel müdüre gönderdik. Malatya'daki müdürümüz Hasan Yılmaz çok iyi çalışıyor. Öğlen kuşağı İstanbul talebimiz var. Öğleden sonrakilerde ise, Ankara'ya saat 4'te talebimiz var. Bunlar düzelirse, sıkıntımız yok bizim. Biraz fedakarlık etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.