Sürpriz beklemiyoruz

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, 31 Mart'ta herhangi bir sürpriz beklemediklerini belirterek, açık ara farkla seçimi kazanacağını söyledi.

Sürpriz beklemiyoruz

Güder, beraberindeki partililerle gazetemizi ziyaret ederek, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güder, anketlere çok güvenin kalmadığını ifade ederek, “Çünkü bakıyorsunuz kim fazla para verirse anketler onun lehine. Daha önce bu sıkıntıları yaşadık ve gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın şöyle bir ifadesi vardı; 'Sandıklarla anketler birbirine tutmayacak' ben de Malatya için öyle düşünüyorum. Genel merkezimizin yapmış olduğu anketler var. 15 günde bir parti teşkilatımızın yapmış olduğu anketler var. Geçen televizyonda da açıkladım 3 veya 4 kat fazlası oy alacağız” dedi.

Çılgın projeler yapacağız

Seçildiği takdirde Battalgazi için çılgın projeleri olduğunu kaydeden Güder, “Bir kuşak yolunun yapılıp tamamlanması, sahil şerit yolun yapılması, Derme Deresi’nin ıslah edilmesi etrafının regülasyonunun yapılması tüm bunlar birer çılgın projedir. Siz dört mevsim Battalgazi’de çocuklarımızın gidip vakit geçirebileceği, aile bireylerin oturup çay içebileceği bir park yapacaksınız. Bunun içerisinde bilim parkına koyarsanız, çocuklar orada yeteneklerini ortaya çıkarma adına bir şeyler yapıyorsa bunlar birer çılgın projedir. Çocuklarımıza kendi kültürümüzü yansıtan projeler yapmalıyız. İmar sorununu çözme başlı başına büyük bir çılgın projedir. Bir ihtiyaç bu vesileyle yapmış olduğunuz çalışmalar sonucunda belki işin içerisinde birebir olmayabiliriz ama biz sürekli Battalgazi bölgesinde probleminin olduğunu bunların yapılması gerektiğini ciddi sorunların yaşandığını biliyoruz” diye konuştu.

Tecrübe paylaşımına ihtiyaç var

Güder, “Şuan MASKİ’nin hazırlamış olduğu ve kabul gören 120 katrilyonluk bir Avrupa Birliği Fonundan alınan paranın bir kısmı ile Yeşilyurt ve Gündüzbey bölgesine kullanılacak diğer kalan 100 milyon ise, Hanımın Çiftliği, Orduzu, Hatunsuyu, bölgelerin altyapı sorunu çözeceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için eğitim ve etüt merkezi açacağız. Geri kalmış olan mahallelerde bağımlılığa ulaşma oranı daha yüksek. Mücadelemizin olması gençliğimiz ayağa kaldırmamız önemli proje. Gençlerimizi eğitim ve etüt merkezlerinde gerektiğinde STK’lardan, müftülüğümüzden, kanaat önderlerimizden istifa ederek, hayat tecrübelerini anlatmalarını sağlayacağız. Malatya'da paylaşımın olması gerekiyor gençlerimizin ciddi bir tecrübe paylaşımına ihtiyacı var” ifadesini kullandı.