Suriyelilerden destek

Malatya'da yaşayan Suriye'nin Abraz aşireti üyeleri, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Suriyelilerden destek

Malatya’da yaşayan Suriye’nin Abraz aşireti üyeleri, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.
Malatya’nın Beydağı Mahallesi’nde yaşayan Suriye'nin Abraz Aşireti mensupları, Türk Silahlı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklamasında bulundular.
Türk halkı olmasaydı kimse bize sahip çıkmazdı
Abraz aşireti adına açıklama yapan Muhammed Ahmet El Mişel, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na  sonuna kadar destek verdiklerini belirterek,” Esad bize çok zulüm etti. Bütün bütün çocukları öldürdü, bütün teröristleri Suriye getirdi. Bu süreçte hiçbir Arap devletlerinde ses çıkmadı, Türk halkı olmasaydı bize hiç kimse sahip çıkmazdı. Türk devleti ve Türk milleti bize yardım etti Türkiye bütün Mazlumlara sınırlarını açtı. PKK,YPG  bütün halka zulüm yaptı, bölgede yaşayan halkı rahatsız ediyordu. Şimdi Mısır ve Sudu Arabistan diyor ki? Türkiye yanış yaptı. Türkiye mazlumların yanında durduğu için onlar Türkiye’nin karşısında durdular" dedi. 
Esad kimyasal silah kullandığı zaman neredeydiniz
Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na  sonuna kadar destek vereceklerini de dile getiren Muhammed Ahmet El Mişel,”Biz Türk kardeşlerimizi ve askerine sonuna kadar destekliyoruz hem siyasi olarak hemde askeri olarak . Biz oradaki askerlerimizi  Türk askerlerinin yanına gönderdik  yanlarındayız. Siz Araplar neredesiniz? PKK o kadar zulüm yaptı siz hiç ses çıkartmadınız, Esad bize kimyasal silah kullandığı zaman neredeydiniz? Türkiye’ye karşı olan Araplar bizi temsil etmiyor” diye konuştu.