Sulama sezonu başladı 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Malatya'da 2022 yılı sulama sezonu başladığını duyurdu. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sulama sezonunda, toplam 519 bin 640 dekar tarım arazisinin sulanacağını ve ülke ekonomisine 1 milyar 192 milyon 573 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. 

Sulama sezonu başladı 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Malatya’da 2022 yılı sulama sezonunun 25 Nisan itibariyle başladığını açıkladı. Sulama sezonunun başlamasıyla ilgili DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yazılı açıklama yaptı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, ülkemizin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bu sebeple 2022 yılı “Sulama yatırımlarımızda hamle yılı” olacaktır. Bu kapsamda Bölgesel Kalkınma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP başta olmak üzere özellikle sulama yatırımlarımız hızlandırarak verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmekte olduğunu söyledi.

Sezon 25 Nisan’da başladı

Bu kapsamda Malatya ilinde 25 Nisan tarihinde başlayan 2022 yılı sulama sezonunda toplam 519 bin 640 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Malatya İlimizde toplam 519 bin 640 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 1 Milyar 192 Milyon 573 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Genel Müdür Yıldız, ’Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz. ‘dedi.