STK'lar önemli

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, Yeşiltepe Derneği'ni ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi.

STK'lar önemli

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Yeşiltepe Derneği’ni ziyaret eden Akkurt, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Daha sonra Karakavak Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret eden Akkurt, sorun ve sıkıntıları dinledi, seçimlerde destek istedi. Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt seçim çalışmaları kapsamında Yeşiltepe Derneği’ni ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının bağımsızlığına vurgu yapan Akkurt, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacaklarına dair söz verdi. Akkurt, “Yeşiltepe Eğitim Derneği'ni ziyaretteyiz, sayın başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarının bağımsızlığı gerçekten çok önemli, bağımsız hareket etmeleri çok önemli. Sivil toplum kuruluşlarının özellikle belediye hizmetleri anlamında belediyeleri nasıl hizmet etmeleri gerektiği yönünde yönlendirmeleri anlamında çok önemli katkıları var. Burada ikamet eden bütün vatandaşlarımıza ulaşmış bir dernek, bütün vatandaşlarımızın buradaki sorunlarını sıkıntılarını birebir bilen ve takip eden bir dernek. İnşallah bu derneğin çalışmalarından, gayretlerinden Belediye Başkanı olduğumuz an itibarıyla de faydalanmaya gayret edeceğiz. Bunun için de söz veriyorum kendilerine herkesin huzurunda çünkü sizlerin ulaşmış olduğu kadar bizim birebir ulaşmamız belki mümkün olmayacak. Ama sizlerin aracılığıyla Yeşiltepe'deki bütün vatandaşlarımıza en kolay ve en hızlı şekilde ulaşmış olacağız bu vesileyle.” dedi.

Akkurt daha sonra Karakavak Mahallesi’ni ziyaret ederek esnaflarla bir araya geldi. Sorun ve sıkıntıları dinleyen Akkurt, yerel seçimlerde destek istedi.

Mahallenin sorunlarını tek tek sıralayan Akkurt, yerel yöneticilere “bu çalışmalar kimin işi, kim yapmalı bunları? diye sordu ve şunları söyledi “Esnaflarımızın çok önemli bir şikayeti var şu an görünen tablo ile alakalı. Bu yol nasıl yapıldıysa görüyorsunuz su birikintisi var, yağmur yağdığı zaman ki bu en az hali, en az görüntüsü, çok daha fazla göl şeklinde su birikintisi olduğunu söyledi esnafımız. Bu tümseğin ne amaçla yapıldığını da sorgulamak gerekiyor gerçekten. Bununla birlikte karşı tarafımızda bir hastane var hastanenin acil girişi çıkışı ve burada karşıda esnaflarımız var yola dikkat edelim lütfen. Karşılıklı araba parkları var bu sebepten dolayı gidiş ve geliş açısından yol berbat durumda, yani ya tek gidiş olacak ya da tek gidiş olacak ama gidiş ve geliş yapılıyor ancak gidiş geliş yapıldığı esnada günlük en az 2-3 kaza gerçekleştiğini söylüyor. Buradaki esnafımız çok sıkıntı yaşandığını söylüyor özellikle karşılıklı araba parklarından dolayı. Buradaki vatandaşlarımız arabada park etmek zorunda çünkü dediğimiz gibi karşımızda hastane var hastasını getiren vatandaş arabasını acil buraya park etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle buradaki esnafımız belediyelerimize başvurmuşlar hem Büyükşehir hem Yeşilyurt'a. Yeşilyurt'ta gelip bakıp tespitlerde bulunmuşlar ancak hiçbir önlem alınmamış ve verilen cevap şu Yeşilyurt belediyesi diyor ki 'bizim işimiz değil', Büyükşehir Belediyesi diyor ki 'bizim işimiz değil'. Peki bu kimin işi evet ana yolları bir şekilde yapıyoruz, onların da nasıl yapıldığı tartışılıyor ara yollarının da canın çıksın zihniyetiyle çalışmalar yapılıyor ve dediğim gibi Büyükşehir der ki 'bizim işimiz değil' Yeşilyurt Belediyesi der ki bizim işimiz değil soruyoruz; bu yollar, bu çalışmalar kimin işi, kim yapmalı bunları?”