Sözlerim çarpıtıldı

AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi için Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı diyalogla gündeme gelen Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, 'eve ekmek götüremiyoruz' cümlesini mecazi olarak kullandığını, fakat sözlerinin manasının kasıtlı olarak çarpıtıldığını söyledi.

Sözlerim çarpıtıldı

AK Partinin 7. Olağan Kongresi için geçtiğimiz pazar günü Malatya’da gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce ile diyaloğu dikkat çekti. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” dedi. “Bu bana çok abartılı geldi” yanıtını veren Erdoğan, “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıttı.

Mecazi olarak kullandım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı diyalogla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren İnce, Cumhurbaşkanının Malatya’ya girişleri sırasında, minibüs ve servis esnaflarla birlikte karşılamak için yapmış olduğu görüşmenin, kamuoyunda maksadının dışında bir şekilde yer alması kendilerini derinden üzdüğü belirterek, "Hepinizin bildiği gibi, salgın süreciyle birlikte Dünya ekonomik dar boğaza girdi. Doğal olarak Türkiye de bu süreçten etkilendi. Bunun aksini de kimse iddia edemez. Ancak Hükümetimiz Elazığ-Malatya depreminde 50 Bin Lira faizsiz kredi desteği sağlamış, kredi borçlarımız ertelenmiş, sıkıntılarımız giderilmiştir. Kendilerinden Allah razı olsun. Dün irticalen söylediğim “Eve ekmek götüremiyoruz” cümlesini mecazi olarak kullandım. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da bu cümleme istinaden esprili bir dille “keyif çayı iç” diyerek karşılık verdi. Hiçbir şekilde de gergin bir atmosfer oluşmadı. Fakat sözlerimin manası kasıtlı olarak çarpıtıldı. Hayatlarında esnaf kapısından girmemiş, halkın derdine derman olmamış, derdiyle dertlenmemiş insanların elbette bizim Sn. Cumhurbaşkanımızla olan muhabbetimizi bilmesi beklenemez" diye konuştu. 

Sözlerim değiştirildi

Sözlerinin değiştirildiğini öne süren İnce, "CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve Gazeteci İsmail Saymaz benim sözlerimi değiştirerek videonun tamamını izlemeden ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kirli bir siyasi silah olarak kullanmışlardır. Devletin bir neferi ve vatan sevdalısı olarak, dün olduğu gibi bugün de liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Hiç kimse bu yalan makinelerine inanmasın, asla itibar etmesin. Cumhurbaşkanımızın görüntülerinin tamamı seyredildiğinde de görüleceği üzere, dosyamızı kabul etti ve vekillerimize gerekli çalışmanın yapılması için gerekli talimatları verdi. Bizim Cumhurbaşkanımız ile kesinlikle bir sorunumuz olmaz; olamaz! Tekraren altını çizerek söylüyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.