Sonsuza kadar kınayacağız

Malatya Ortak Değerler Platformu, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain FETÖ darbe girişiminin 3. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 'Nerede olursa olsun başta darbeler ve 15 Temmuz darbesi olmak üzere, insanlara ve insanlığa karşı gerçekleştirilen tüm eylemleri ve teşebbüsleri ve de onları destekleyenleri, onlara güç ve silah verenleri ilk andan bugüne nefretle kınadığımızı ve sonsuza kadar kınayacağımızı ilan ediyoruz' denildi.

Sonsuza kadar kınayacağız

Ortak Değerler Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, üç sene önce TSK içine yerleşmiş ve yapılanmış, FETÖ/PDY mensubu kalleş, sinsi ve terörist subaylar tarafından Milletin İradesini ortadan kaldırmak isteyen hain bir darbe teşebbüsünde bulunulduğu hatırlatılarak, “Uzun bir süredir kendisine dayatılan prangalardan kurtulmaya ve bunun için her alanda ciddi mücadele veren, dünyayı sarsan ekonomik krizlerden etkilenmemeye, içeride ve dışarıda adaletin gerçekleşmesi için mücadele eden, ırk-dil-din-mezhep farkı gözetmeksizin bütün dünya mazlumlarına sahip çıkmaya gayret eden ülkemiz, uluslararası istikbarın ve şer odaklarının hedefi haline gelmiştir. Dünya beşten büyüktür söylemi ile maddî güç üzere kurulu olan Dünya düzenine karşı, herkesin eşit insan olduğu ve değerlerin egemen olduğu bir dünya düzeninden yana olduğunu ortaya koymuştur.  Kendi bölgesinde bir istikrar adası olmak isteyen ülkemiz, herkes için insanî ve adil bir dünya tasavvurunu bütün küresel platformlarda dillendirerek, egemen güçlerin düzenini sarsmakta ve rahatını kaçırmaktadır” açıklamalarında bulunuldu.

Türkiye’nin, yenidünyada yerini almasını içlerine sindiremediler

Açıklamanın devamında ise, “Halkların tercihlerine müdahale etmeyi ve uluslararası suç işlemeyi kendilerine hak gören emperyalistler, kadim değerlerini özümsemiş, kendi medeniyeti ile yaşamak isteyen, ilmî ve teknolojik gelişmelere açık, halkına tepeden bakmayan, tüm vatandaşları için yaşanabilir, çok kültürlü, gücünü değerlerinden ve halkından alan Türkiye’nin, yenidünyada yerini almasını içlerine sindiremediler. Bunun için kendisini insanî ve ahlaki ilkelerin beşiği sayan batılı ülkeler bu menfur girişime gerekli tepkiyi göstermedikleri gibi, onu tezkiye etmeye çalıştılar. Hatta darbeciler ve illegal örgütler himaye edilmeye ve korunmaya çalışıldı. Dahası, bugüne kadar ülkemizdeki birtakım çevreler tarafından sürekli olarak dost ve müttefik diye lanse edilen bazı batılı ve doğulu ülkelerin, darbenin başarısız olmasından son derece üzüntü duydukları çok açık ve net bir şekilde ortaya çıktı. Bunlar, darbecileri himaye etmede, terör örgütlerini koruyup, teröristleri en modern silahlarla silahlandırarak masum insanların kanlarını dökmede, herhalde, eğer varsa kendi değerleri açısından bir sakınca görmedikleri gibi demokratik gidişatını sürdüren bir devletin istikrarından ve güçlü olmasından son derece rahatsız olmakta ve endişe etmektedirler. İşte özellikle son günlerde ülkemizin kendini savunma ve korunma amacıyla silahlı gücünü arttırması, füze alması, emperyalistleri rahatsız etmiş ve bu rahatsızlıklarını utanmadan ortaya koymakla yetinmeyip, tehditler savurarak bize gözdağı vermeye çalışmışlardır” denildi.

Halkımızı tek yürek tek yumruk olmaya davet ediyoruz

Tüm darbeler ve darbecilerin kınandığı ifade edilerek, “Malatya'da faaliyet gösteren Ortak Değerler Platformu olarak yöneticilerimizden, tehdit ve şantajlara boyun eğmemeleri istiyoruz. Nerede olursa olsun başta darbeler ve 15 Temmuz darbesi olmak üzere, insanlara ve insanlığa karşı gerçekleştirilen tüm eylemleri ve teşebbüsleri ve de onları destekleyenleri, onlara güç ve silah verenleri ilk andan bugüne nefretle kınadığımızı ve sonsuza kadar kınayacağımızı ilan ediyoruz. İlk günkü gibi darbecileri, teröristleri ve tüm destekçilerini telin ediyoruz. Değerlerimiz için gözlerini kırpmadan tatlı canlarını feda eden şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize ve tüm insanlarımıza sağlık, sıhhat ve afiyet diliyoruz. Bu, insan olmamızın, insanlığımıza saygının, dolayısıyla da kendimize saygının birinci gereğidir. Bu anlamda, ülkemizin dört bir tarafında özellikle de Malatya’da yapılacak olan etkinlere gerekli her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyor, halkımızı etkinliklere katılmaya, katkı vermeye, tek yürek ve tek yumruk olmaya davet ediyoruz” açıklamalarına yer verildi.