Sıkıldık artık

Koronavirüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin kapalı olması çalışanları ve vatandaşı sıkıntıya sokuyor. Yaklaşık bir aydır işyerleri kapalı olan esnaf, bir an önce işinin başına geçmeyi bekliyor.

Sıkıldık artık

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılan berber ve kuaförler, geçim sıkıntısı içerisinde olduklarını ifade ederek, iş yerlerinin açılmasını talep ettiler. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, üyelerin maddi olarak büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Geçim sıkıntısı yaşıyoruz

Toptaş, 21 Mart'tan beri iş yerlerinin kapalı olduğunu belirterek, "Yaklaşık 1 aydan fazla kapalı olan esnaflarımız geçim sıkıntısı yaşamakta. Berber ve Kuaförlere gıda ve nakdi yardım için gerekli yerlere müracaatlarda bulunduk. Bu sürecin ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Federasyonumuz ile irtibat halindeyiz. Biz işyerlerimizin açılması taraftarıyız. Açıldığı takdirde kalabalık müşteri olarak değil de, tek tek müşterilerimizi almayı planlıyoruz. Konu ile ilgili federasyonumuzda gereken girişimleri yapıyor. Dediğim gibi sürecin ne zaman biteceğini bilmiyoruz.  Esnaflarımızın kiraları var, faturaları var giderleri var. İnanın şuan camiadaki esnaflarımız zor günler yaşıyorlar. Onun için bizlerde iş yerlerimizin açılması taraftarıyız" diye konuştu.