SES'ten tepki

Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarının izin, istifa ve emekliliklerinin yasaklanması yönündeki kararına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi tepki gösterdi. SES Malatya Şube Başkanı Sakine Doğan, 'İzinleri değil olumsuz çalışma koşullarını ortadan kaldırın' dedi.

SES'ten tepki

SES Malatya Şubesi, tarafından Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık çalışanlarının izin, istifa ve emekliliklerinin yasaklanması yönündeki kararıyla ilgili sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirildi. Sendika adına açıklamada bulunan, Şube Başkanı Sakine Doğan, bakanlığın tutumunun kabul edilemez olduğu söyledi. 'İzinleri değil olumsuz çalışma koşullarını ortadan kaldırın!' diyen Doğan, "27 Ekim günü Sağlık Bakanlığı tarafından bir genelge yayınlandı, genelgenin içeriğinden de anlaşılıyor ki, pandemi sürecinin başından beri hiçbir meslek odası ve sendikayı sürecin yönetimine katmayan ve bu nedenle sürecin başından beri halkın ve sahada canla başla mücadele eden sağlık emekçilerinin aleyhine kararlar alan Sağlık Bakanlığı ve hükümet bu hatalı kararlarına bir yenisini daha eklemiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelgeyle sağlık çalışanlarının izinleri kaldırılmış, istifa etmeleri yasaklanmış ve yine yasal haklarımıza yönelik bir dizi kısıtlama getirilmiştir. Pandemi sürecinin başından beri halkın ve sağlık çalışanlarının sağlığını koruyacak önlemleri almayan, bunun yol ve yöntemlerini geliştirmeyen sağlık bakanlığı ve hükümet bu sürecin bütün ağırlığını sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkmış ve sağlık emekçilerini tükenme noktasına getirmiştir. Durum böylesi kritik bir aşamaya gelmişken sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltması, daha uygun iş ortamı ve süresi geliştirmesi gereken sağlık bakanlığının bu tutumu kabul edilemez bir hal almıştır." ifadelerine yer verildi.

Sağlık çalışanlarının yükü azaltılmalı

Sendikanın taleplerini sıralayan Doğan, "Kandırmacadan öteye gitmeyen ek ödeme yerine temel ücretlerin iyileştirilmesi, güvenceli ve kadrolu çalışma koşullarının sağlanması, 3600 ek göstergenin uygulanması yine kronik hastalığı olan sağlık çalışanlarının bu süreçte süresiz izinli sayılması yapılması gereken asgari ve en makul taleplerdendir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığını bir an önce bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. İstifa hakkı dahil olmak üzere, sağlık emekçilerinin bütün haklarından yararlanması sağlanmalı,  yeni atamalar yapılmalı, KHK'lerle işlerinden uzaklaştırılan sağlık çalışanları işlerine iade edilmeli, güvenlik soruşturması bahanesiyle işine başlayamayan sağlık çalışanları biran önce işlerine başlamalı ve sağlık çalışanlarının yükünü azaltmanın yol ve yöntemleri aranmalıdır. Bizler Malatya SES şubesi olarak sağlık emekçilerinin de halkımızın da sağlığını korumak için mücadele etmeye devam edecek, hükümetin gerekli önlemleri almayarak, bütün sorumluluğu halkımızın ve sağlık emekçilerinin omzuna yıkan bu politikalarına karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.