Saygısızlığa af yok

65 yaş üstü vatandaşlar ve yolculara karşı saygısız davranan şoförlerle ilgili gelen şikayetleri değerlendiren Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, saygısız davranan şoförlerin, halk otobüsü şoförlüğü yapabilir kartını iptal edeceklerini söyledi. İnce, 'Yolcuya saygılı davranacaksın, ekmeğinin peşinden koşacaksın. Zarar ediyorsan bu işi yapmayacaksın' dedi.

Saygısızlığa af yok

Basın mensuplarına, şoförlerin 65 yaş üstü vatandaşlara çıkardığı sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, vatandaşların şikâyet ettiğinde şoförler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını belirtti.

Saygısız davranışları affetmemiz mümkün değildir

Büyükşehir Belediyesi ve halk otobüsü esnaflarıyla birlikte birçok karar aldıklarını aktaran İnce, Gerek esnaflarımızın sorunlarının çözüm noktasında gerekse vatandaşlarımızın rahat, konforlu, güvenilir ve sağlıklı bir yolculuk edebilmesi için bir takım meclis kararları aldık. Tabi ki 65 yaş üstü binen vatandaşlarımızın hiçbir suçu yoktur. Devlet bu hakkı vatandaşa vermişse bu vatandaş o hakkı sonuna kadar kullanacaktır. Ücretsiz binen tüm yolcularımız da aynı şekilde. Ancak tabi ki burada ekonomik giderlerimiz özellikle halk otobüslerinin çok aşırı olduğundan araçlarımızın büyük olduğundan dolayı da aşırı akaryakıt yaktığını, çift şoför çalıştırdığımızı, gelir gideri karşılayamadığımız dönemler olduğu zamanda da şoför arkadaşlarımızın agresif davranışları olmaktadır. Bununla ilgili bizlerde şikayetler alıyoruz, ancak bu doğru bir tavır değildir bu şoförlerimizin yolcularımıza agresif davranışlarını, saygısız davranışlarını affetmemiz mümkün değildir. Bu noktada da bu araçların birçoğunda da kamera yoktur, yakın bir zamanda araç takip sistemine, sesli ve görüntülü kamera sistemine tüm otobüslerimiz geçecektir. Bundan sonra vatandaşımıza saygısız davranan, yolcularımıza rahatsızlık veren şoförlerimizin çalışmasına asla müsaade etmeyeceğiz. MOTAŞ'ın eğitimler sonucu şoförlere vermiş olduğu bir kart var, eğer bu şikâyetler şoförler üzerine geldiği zaman belediyemizin vermiş olduğu halk otobüsü şoförlüğü yapabilir kartında iptale gideceğiz. Şoförlük hakkından men edeceğiz. Yolcuya saygılı davranacaksın, ekmeğinin peşinden koşacaksın. Zarar ediyorsan bu işi yapmayacaksın" diye konuştu.

Şikayet olduğunda hemen yasal işlem başlatırız

İnce, Bakanlıklarla yaptıkları görüşmeler sonucunda ücretsiz taşımalara belli bir sınırlama getirileceğini, sınırlama çalışmalarında sona gelindiğini vurguladı. Tüm şoförlere çağrıda bulunan İnce, "Yolcular bizim başımızın tacıdır, yolcular bizim namusumuzdur, annemizdir, babamızdır.  Biz saygılı davranmak zorundayız, biz işimizi yapmak zorundayız. Bu gibi şoförlere hiçbir sektörde müsaade vermem mümkün değildir. Gerek serviste, gerek minibüste, gerek halk otobüsünde biz işimizi yapacağız, ama hakkımızı da kazanacağız. Alınan meclis kararına herkes uymak zorundadır, bu alınan kararlar herkesi bağlayıcıdır. Bununla ilgili de vatandaşlarımızın uygunsuz davranışta bulunan şoförlerimizin plakasını gerek odamıza, gerek ilgili belediyeye şikâyet ettiği sonucunda biz gerekli yasal işlemi başlatırız, gerekli uyarıyı da yaparız. Burada vatandaşlarımız otobüslerimize, minibüslerimize gönül rahatlığı ile oturabilir. Çünkü biz Malatya’da Türkiye’ye örnek bir taşımacılık yaptığımıza inanıyorum. Servislerimiz son model araçlardır, şoförlerimiz kılık kıyafetiyle uygun davranışlarla, minibüslerimiz, otobüslerimiz sıfır araçlarla klimalı güzel araçlarla hizmet vermektedir. Ancak birkaç kişinin yapmış olduğu hatayla büyük bir camiaya mal etmek de doğru değildir. Biz aramızdaki çürük elmaları ayıracağız, onların işine son vereceğiz. Burada ben vatandaşlarımıza bir kez daha bildirmek istiyorum" şeklinde konuştu.