Şaşırdık

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, hekimlere yapılan zam müjdesini sağlık işçilerinin de beklediğini belirterek, hekimlere yapılan zam kararını yerinde bulduklarını, sağlık işçisinin kapsam dışında bırakılmasına ise şaşırdıklarını söyledi. Türkoğlu, 'Sağlık çalışanları arasına zam nifakı sokulması doğru değildir' dedi.

Şaşırdık

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada hekimlere yapılan zam müjdesini yerinde bulduklarını, yapılacak zamdan, işçi-memur farkı da dahil olmak üzere hiçbir ayrıma gidilmeden bütün sağlık çalışanları faydalandırılması gerektiğini belirtti.

Ayrım kabul edilemez

“Uzman ve Pratisyen hekimlere yapılacak olan 5 bin TL İle 2 bin 500 TL'lik zammı tam yerinde bulduklarını vurgulayan Türkoğlu, "Ancak; pandeminin kahramanı sağlık işçisi de sağlık çalışanıdır. İşçi-memur ayrımı yapmadan bir bütün olarak düşünülmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanları arasındaki bu ayrımı kabul etmeyiz ve de hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz.  Yapılan zam açıklaması 1 milyon sağlık çalışanını kapsamadığı için yeni sorunlara yol açması an meselesidir. Hizmet sunumunda aksaklıklar baş gösterecek, bu zor süreçte ister istemez çalışma barışı bozulduğu için de verim düşecektir. Pandemiden yorgun düşen hekimlerimizin bu zammı fazlasıyla hak ettiklerini hepimiz biliyoruz. Ancak onlar bu zorlu süreçte kesinlikle yalnız değillerdi. Bu süreçte hep birdik, hep beraberdik. Biz sağlık işçileri hep vardık, hep onlarlaydık.  Ama göz ardı edilmek bizleri derinden üzdü. Bu haksızlığı sindiremedik. Sağlık İşçileri olarak böyle bir yanlıştan acilen dönülmesini umut ediyoruz" diye konuştu.