Sarıbaş güven tazeledi

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, İYİ Parti Malatya İl Teşkilatı'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nda tek listeyle girdiği seçimde güven tazeleyerek, yeniden il başkanlığı görevine seçildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sarıbaş güven tazeledi

Siyasetin erdemi,  amacı, hedefi var

Sarıbaş, İYİ Parti'nin bu milletin kaderini değiştirmek, derdine derman ve iktidar olmak için yola çıktığını belirterek, "Çok kısa sürede kurulmasına rağmen çeşitli oyunlarla çok kısa sürede erken seçimi tezgâhlayanlar umduklarını bulmadı. Biz 2019 seçimlerinde çok zor şartlarda katıldık. Her şeyimiz eksik, henüz birbirimizi tanımıyoruz ve devletin bütün imkanı kullanmıyor olmamıza rağmen çok iyi işler başardık.  Sahada esnaf olarak yoksanız, çalışan olarak yoksanız parti olamazsınız. Parti olmak önemlidir.  Parti olmak kadar siyaset yapmakta önemlidir.  Siyasetinde bir erdemi, bir amacı, bir hedefi vardır. Hamile ve üst üste kasa taşıyan bir kadın bu güneşte ve bu sıcakta işte siyaset bu kadının kaderini değiştirmek için yapılan bir imkândır. Bu kadının Alevi, Sünni olması hiç bir anlam ifade etmez. Milyonlarca kadınımız çocuğumuz gencimiz maalesef aynı durumda. Siz ülkenizin Z kuşağını kendi ülkenizde tutamayacak kadar beceriksizseniz, gayretsizseniz fırsat eşitliğini ortadan kaldıracak kadar laubali, devlet kaynaklarını peşkeş çekecekseniz, hunharca sağa sola 'Z kuşağı bizi anlamıyor' diyeceksiniz siz bu kadar insanın hayatını değiştirmedikçe siz milletvekili olsanız ne olur, siz şah olsanız ne olur ne anlamı var siyaset yapmanın.  İnsanı sevmeyen Müslüman olamaz. Ne demişler yaratandan dolayı yaratılanı sevmeliyiz.  Pademi sürecinde 6, 5 milyon insan hayatını kaybetmiş, evde her gün stres kavga sonra 'aile kutsaldır'. Evet, aile kutsaldır ve bunun için aileye iyi koşullar sağlanmalı. Hepinize güveniyorum inanıyorum hiç durmak yok" dedi. 

Kral çıplak diyecek kimse yok

Seçimlerde iktidar partisi olmayı hedeflediklerini ifade eden Sarıbaş, "Herkes şuandaki kokuşmuşluğun farkında ama kral çıplak diyecek kimse yok. Biz buradan sesleniyoruz ey Malatyalı kral çıplak. Biz kadınlarımızın, gençlerimizin, işsizlerimizin geleceğini değiştirmek üzere iktidarlığı hedeflemiş partiyiz.  'İktidar olmamıza gerek yok küçük bir parti olsak yeter' hayır kardeşim biz iktidar olacağız. İktidar olacağımıza adım gibi inanıyorum sizlerde inanın. Bunlar kim ya 3. Sınıf insanlar siyaset yapıyor ülke yönetiyor. Değerli kardeşlerim birinci sınıf siyaset yapması gereken kardeşlerim kenarda bekliyor. Yok, artık bu şekilde olmaz. Kazanma hazzı diye bir haz var iktidarlık ve başarmanın hazzını yaşayın. Bu hazzı yaşamak içinde gayret gösterin. Ortada tek bir siyaset var ortada büyük ve tek bir arazi var eğer biz o araziyi süremiyorsak onların deyimiyle unvan, şike varsa suç bizim, suç bizim, suç bizim. Dolayısıyla cesaret, karalılıkla, yüreklilikle yaşantıların kader olmadığını göstermek için mücadele edeceğiz. Bugün Türkiye’de en çok ceza evleri yapılıyor.  Kamu görevi alımlarını sayayım mı size polis, bekçi ve güvenlik görevlileri üretim var mı bunun içinde işsizliğe çare var mı bunun içinde ülkenin kalkınması var mı? bunun içinde hayır iktidarı korumak ve kollamak için bir güvenlik ordusu yapıldı.  Ülkenin yarısını işsiz bıraktınız yeter, yeter be diyorum artık" şeklinde konuştu. 

Konuşacak çok şey var

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı 21. Dönem milletvekili Mehmet Arslan ise, konuşacak çok şeyin olduğuna dikkat çekerek, Sizler, tek adam rejimine, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıktığınız için, 'adaletin olmadığı yerde ben olmam' dediğiniz için, 'ben ne hürriyetimden vazgeçerim, nede ay yıldızlı al bayrağımın altında onursuz bir şekilde yaşarım'  diyerek, her türlü tehditlere rağmen, 'Aman bunlarla beraber olmayın,  çocuğunuzu işten atarlar, Meral Akşener ile berber hapse atarlar, dükkanınıza maliyeci gönderirler, sizleri perişan ederler' denilmesine rağmen, 'hayır biz varız, biz bu millet için varız, devlet için varız,demokrasi ve cumhuriyetin kurulmuş değerleri için varız' deyip ayağa kalkıp İYİ Parti'yi kurduğunuz için sizleri Türk milleri adına yürekten selamlıyorum ve buradan alkışlıyorum" şeklinde konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile aday olan mevcut başkan Süleyman Sarıbaş, yeniden il başkanlığına seçildi.