Şampiyonluk neden olmasın?

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımı Teknik sorumlularından Suat Canlı, bu sezon yaptıkları transferlerle ligde ses getireceklerine inandıklarını belirterek, 'Yeni transferlerle birlikte bu yıl lige daha güçlü olarak başlayacağız. Hedefimiz ligi üst sıralarda bitirerek, Malatya'nın gururu olmak. Lig başladığı zaman ne kadar iyi bir kadroya sahip olduğumuz hep birlikte göreceğiz' dedi.

Şampiyonluk neden olmasın?

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımı Teknik Sorumluları Suat Canlı ve Ali Karaoğlan ile oyunculardan Ampute Milli Takım Kalecisi Selim Karadağ ve Zülfücan Derinpınar gazetemiz Net Haber’e ampute futbolu ve yeni sezon hakkında açıklamalarda bulundular. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute takımı olarak yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirten teknik heyet ve oyuncular, vatandaşlara destek vermeleri yönünden çağrıda bulundular.

Ligde ses getireceğimize inanıyoruz

2020-2021 Türkiye Bedensel Engelli Ampute sezonu ile ilgili konuşan Teknik Sorumlulardan Suat Canlı, kasım ayı içerisinde yapılacak toplantıda Ampute liginin akıbetinin belli olacağını dile getirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute takımı olarak sezon hazırlıklarını sürdürdüklerini anlatan Canlı, "Sağlam adımlar ve düzenli antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bu sezon yaptığımız transferle birlikte ligde ses getirmeyi düşünüyoruz. Brezilya milli takımından 2 futbolcu, bir tane de Fas Milli Takımının oyuncusu transfer ettik. Transferlerimiz, Ampute Süper Ligin kalitesindeler. Brezilya'dan transfer ettiğimiz Alex sağ kanat mevkiinde oynuyor, Daniel ise forvet oyuncusu. İranlı Rahman orta saha oyuncusu, Akbar hem stoper hem de kanatta oynayabilen transferimiz. Faslı transferimiz de kanat oyuncusu. İskelet kadromuz zaten var" diye konuştu. Canlı,  yeni transferlerin takıma uyum sağladığını aktararak, "Takım içerisinde çok güzel bir hava var. Bu havayı lig başlarsa, lige yansıtacağımızı düşünüyorum ve bu sezon neden şampiyonluk olmasın diyorum. Yeni transferlerle birlikte daha güçlü olarak bu yıl lige başlayacağız. Malatya'nın gururu olacağız. Lig başladığı zaman ne kadar iyi bir kadroya sahip olduğumuz hep birlikte göreceğiz, ligde ses getireceğiz. Yönetime bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, kulüp başkanımız Mahmut Cücemen’e, İhsan Bey’e, Talip Bey’e ve Selim Pilten’e teşekkğr ediyoruz. Malatyalı vatandaşlarımızdan tek isteğimiz; Malatyaspor'a gösterilen ilgiyi Ampute Takımına da gösterirsin" şeklinde konuştu.

Ligi en az ilk üç içerisinde bitirmek istiyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımı'nın 19 yaşındaki aynı zamanda U 23 Milli Takım oyuncusu Zülfücan Derinpınar ise, ampute futboluna13 yaşlarında başladığını yaklaşık 6 Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımında oynadığını söyledi. Bu sezon hedeflerinin ligi ilk üç içerisinde bitirmek olduğunu ifade eden Derinpınar, hedefleri doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. Derinpınar, kişisel hedefinin Dünya Şampiyonasında Ampute A Milli Takımının formasını giymek olduğunu vurguladı.  Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımı ve Ampute Milli Takım Kalecisi Selim Karadağ da, Ampute Futboluna 2010 yılında koşan futbolu bıraktıktan sonra başladığını kaydederek, "Tesadüfen oldu aslında. Omuz kısalığından kaynaklanan omuz kısalığı var. Omuz kısalığından dolayı kaleci olarak başladım. Yine tek elle duruyorsun. Sürece hızlı başladık. Ay Yıldız Takımıyla başladık. İlk oynadığım 7 haftanın 4,5 haftasında, haftanın kalecisi seçildim. Ondan sonra transfer oldum. Milli takıma seçildim ve şuan kadar futbol hayatıma devam ettim. Hemen her sene en az gol yiyen kaleci unvanına sahip oldum. 7, 8 sene arka arkaya lig şampiyonluğu, bununla birlikte Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kulüpler Kupasında dünya ikinciliği yaşadım. Bu süreçte iki kez dünyanın en iyi kalecisi seçildim" dedi.

Ampute Futbolunda 2017 yılı milat

Ampute Futbolunda 2017 yılının milat olduğunu dile getiren Karadağ, "2017 yılında İstanbul'da Avrupa Şampiyonu olduk. Müthiş bir finaldi. O maçtan sonra her şey değişti. 2017 yılı Avrupa Şampiyonası final müsabakasının Vodafone Park'ta oynanmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bize katkısını unutmak mümkün değil. 2017 yılı içerisinde A milli takımımızda yaşayan sorunlar, futbolda başarıya aç olduğumuz bir dönemde İngiltere'yi yenerek Avrupa şampiyonu olmamız vatandaşlarımıza büyük bir heyecan kattı. Kazandığımız şampiyonluk 105 ülkede manşetlerden verildi.  İnsanlarımızın yüzünü güldürmek bizi mutlu etti. 2017 yılının bize verdiği sorumluluklarla davranmaya çalışıyoruz. Sadece sporcu olarak değil davranış olarak yetiştireceğimiz gençlerle, farklı illere dağıldık. Herkes çeşitli illere gitti. Ben Ankara'da oynuyordum, kendi memleketime Malatya'ya geldim. Daha çok hedefi olan takımlarda oynayabilirdim ama herkes kendi sorumluluğunda. Güzel bir ekibimiz var. Ekibiniz ne kadar iyi olursa başarınız o kadar iyi oluyor" dedi. Vodafone Park'ta tribünleri dolduran 45 bin kişi karşısında oynadıkları dile getiren Karadağ, "Ampute futbolda da her spor dalında olduğu gibi taraftar büyük bir rol oynamakta. Bizler bu müsabakanın öncesinde engellerimizi saklayan, sosyal medyadan paylaştığımız fotoğraflarda engellerimizi gizleyen fotoğraflar koyardık. İşte bu şampiyonluktan sonra, artık engellerimizi saklamak yerine bunları dışa vurmaya ve artık engellerimizden utanmamaya başladık. Bu şampiyonanın bizlere kişisel gelişim açısından çok fazla faydası oldu, ampute futbolun kalkınmasında ve reklamında çok büyük katkıları oldu. Dünya üzerindeki ülkeler nezdinde ülkemizin konumunu çok değiştirdi. Çünkü bir ülkenin engelli bireylere olan bakışını en güzel şekilde gösterdi. Bunun en büyük nedeni ise ampute futbolda bir Dünya rekoru kırarak 45 bin seyirci ile final müsabakasının oynanmasıdır ve bu da ülkemizin vizyonunu tüm Dünya'ya göstermiş oldu" açıklamasında bulundu.

Engelli bireylere ulaşmaya çalışacağız

Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımını Ampute Süper Lig'i şampiyonu yapıp Dünya Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden bir takım haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Malatya'da ampute futbol ile ilgili bütün okullarda bazı taramaların yapılacağı bir çalışmanın olduğunu dile getiren Karadağ, bu çalışmanın önce 24 Ocak'ta yaşanan depremden dolayı daha sonra ise pandemi nedeni ile bu projelerin askıya alındığını belirtti. Projenin detayları hakkında bilgiler paylaşan Karadağ, "Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile bütün okullarda taramalar yapılarak engelli bireylere ulaşmaya çalışacağız. İlimizde sizlerinde takdiri olan hem bir ampute futbol takımımız hem de ampute basketbol takımımız mevcuttur. Bu taramaların ardından genç kardeşlerimize ulaşıp, sevdikleri alanlara yönlendirmeye gayret edeceğiz. Sonuçta herkes milli sporcu olamayabilir fakat bizim hedefimiz sağlıklı ve engellerini aşabilen sporcular, gençler yetiştirmekle. Bu projeleri belediyeler ve üniversitemizi de dahil ederek projeyi daha kapsamlı bir hale getirmek istiyoruz. Malatya halkı, maalesef destek noktasında biraz pasif kalıyor. Yani hepimiz bir şeye amin diyoruz ama onu yaşamıyoruz. İşte Malatya halkı da tam olarak bunu yapıyor. Aslında sadece Malatya halkı olarak da değil ülkemiz genelinde de bu durumla karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaş bizleri görünce maşallah ne kadar yetenekli, nasılda azimli diyor fakat iş destek noktasına geldiği zaman geri adım atıyor. Gel kardeşim bir günde şu azimli sporcuları tribünlerden destekle, onların yanında olduğunu göster. Maddi olarak bir beklenti içerisinde değiliz. Bizler sadece vatandaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz" dedi. Son olarak kişisel hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Milli Kaleci Karadağ, "1 Kasım - 11 Kasım tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan Milli Takım kampına katılacağım. Pandemi dolayısı ile ertelenen 2020 Avrupa Şampiyonası 2021 yılında Polonya'da oynanacak ve bu kamp düzenlenecek olan şampiyonanın hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilecek. İnşallah bu koronavirüs illeti ülkemizi ve Dünyamız'ı terk eder ve sporla, sağlıkla iç içe güzel bir sezon geçiririz" yorumunda bulundu. Haber-Foto: Abuzer Adak-Yasir Keskin