Sahipsiz bırakıldık

Battalgazi İlçesine bağlı Göztepe Mahallesi, Akgeyik sokakta bulunan ve Yeşilyurt İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)'e ait iş yerlerindeki işletme sahipleri, hiç bir hizmet alamadıklarını öne sürerek, alanın bakımsız ve sahipsiz bırakıldığını dile getirdiler.

Sahipsiz bırakıldık

Yeşilyurt İŞGEM'e ait Göztepe Mahallesinde bulunan Eski Tekel depolarındaki iş yerlerinin bulunduğu alana hizmet gelmediği gibi buranın sahipsiz bırakıldığı iddia edildi. Esnaf alanın bakımsızlığından ve güvenli olmamasından dert yanıyor. İşletmeler, yaklaşık 25 bin metre kare alanın bakımsızlıktan terk edilmiş bir görüntü oluşturduğunu ifade ettiler. Esnaflar, Battalgazi ilçe sınırlarında yer alan alanın temizliği için Battalgazi Belediyesini aradık fakat oradan buranın Yeşilyurt'a ait olduğu onun için buraya temizlik elemanlarının gönderemeyecekleri yanıtını aldık. Sadece Battalgazi Belediyesi tarafından çöp arabasının geliyor ve konteynır içerisinde bulunan çöpler alınmakta. Bu alan güvensiz madde bağımlıları akşam saati oldu mu burayı işgal ediyorlar. Alanın etrafında bulunan ışıklandırmaları da kendi imkanlarımızla yaptık.  Kendi imkanımızla güvenlik elemanı tuttuk. Fakat iş merkezi girişinde bulunan güvenlik yeri İŞGEM tarafından kiraya verildi. Bu nedenle güvenlik elemanının bekleyecek yeri de yok. İŞGEM ve Yeşilyurt Belediyesi burayla ilgilenmiyor" diye konuştular.

Kiralara yapılan zam oranı yüksek

Esnaf her yıl arttırılan kira bedellerinden yüksekliğinden dert yanarak, "Geçen yıl yüzde 40 zam yapmak istediler ama zorumuzla yüzde 25'e kira artırımı yapıldı. Bu yılda yine yüzde 25 oldu.  Bu rakamların yüksek olduğunu dile getirdik, ekonomik sıkıntıların yaşandığını kendilerine anlatmamıza rağmen yine de yüzde 25 artırım yapıldı. Bu oran gerçekten de çok yüksek bir oran. Burada yaklaşık olarak bin kişi ekmek yiyor. Bizlerde 25 esnaf bu bin kişinin ekmeğini karşılıyoruz. Bu nedenle kira bedellerinin azaltılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştular.