Sağlıkta şiddet tepkisi

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan sağlık çalışanlarının görevi başında darp edildiğini belirterek, sağlık çalışanlarına yönelik her türlü saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sağlıkta şiddet tepkisi

Sağlık-Sen Malatya Şubesi,tarafından  112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli sağlık memurlarına yönelik şiddet uygulanması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan sağlık çalışanlarının görevi başında darp edildiğini dile getirerek, "Darp sonucu sağlık çalışanlarımıza 2 günlük iş görmezlik raporu verilmiştir. Görevini zor şartlarda yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına saldırı gerçekleşmiştir. fedakarlıkla özveriyle milletine sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat fedakarca hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması asla kabul edilemez. Son zamanlarda vefakar, cefakar sağlık çalışanları hasta ve yakınları tarafından sözlü ve fiili olarak şiddete maruz bırakılmaktadır" dedi.

Şifa dağıtanlara kalkan eller kırılsın

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sağlık çalışanlarının hem psikolojisini bozduğunu  hem de motivasyonunu düşürdüğünü söyleyen Bingöl, Sağlık çalışanlarının tek gayesi insanlarımıza hizmet etmek ve insanlara şifa dağıtmaktır. Maalesef bu hizmetlerinin karşılığında da sıklıkla şiddet olayı ile karşılaşmaktalar. Görevi başındaki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevi başında bu çirkin saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu davranış hiçbir şekilde maruz görülemez. Adli süreç başlatılmıştır. SAĞLIK SEN olarak  bizde bu adli sürecin takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. şifa dağıtanlara kalkan eller kırılsın!" şeklinde konuştu.