Sağlık-Sen'den tepki

Malatya'da bazı özel halk otobüsü sürücülerinin sağlık çalışanlarını ücretsiz taşımayı ret etmesine tepki gösteren Sağlık Ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK-SEN) Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 'Sağlık çalışanları halk otobüslerine bindiğinde aşağılanarak, ücretsiz binişin iptal edildiği söylenmektedir. İptal edilmiş olabilir ama bu uygulama sadece niye Malatya'da gerçekleşiyor' dedi.

Sağlık-Sen'den tepki

Resmî Gazete’de yer alan karar kapsamında, sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin ücretsiz ulaşımdan yararlanma hakkının Haziran 2021’e uzatıldığı; belediye tarafından ücretsiz ulaşım hakkının sona erdiğine dair bir açıklama yapılmamasına rağmen, halk otobüslerinin sağlık çalışanlarını ücretsiz bindirmediği öne sürüldü. 

Sadece niye Malatya'da gerçekleşiyor

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SAĞLIK-SEN Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, ücretsiz taşımanın iptal edilmiş olabileceği ama bu uygulamanın sadece Malatya'da gerçekleştiğini savundu. Bingöl, Cumhurbaşkanlığının çıkardığı kararname ile tüm sağlık çalışanlarına illerinde ulaşımdan ücretsiz olarak yararlandığını anımsatarak, "Bizlerde bu karardan memnuniyet duyuyoruz.  Son zamanlardaki özellikle belediyenin kontrolünde, denetiminde olan halk otobüslerinde, sağlık çalışanlarına yönelik ciddi bir azarlama ve hakaret edilerek bindirilmediğine şahitlik etmekteyiz. Sağlık çalışanları araçlara bindiğinde aşağılanarak, ücretsiz binişin iptal edildiği söylenmektedir. İptal edilmiş olabilir ama bu uygulama sadece niye Malatya'da gerçekleşiyor. Biz Cumhurbaşkanımızın çıkardığı kararın arkasında herkesin durmasını gerektiğini düşünüyoruz.  Yetkilileri, özellikle belediye başkanlarımızı bunun düzenlenmesini, belediye otobüslerinde sıkıntı olmuyor, halk otobüslerinde bu uygulamanın tekrar devreye sokulmasını talep ediyoruz. Desteğin devam etmesini bekliyoruz. Bir diğer sıkıntımız da işe ulaşma noktasında sıkıntı yaşıyoruz.  Özellikle ilçelerde görev yapan arkadaşlarımız araçların kalkış saatleri arasındaki süre çok uzun, bu sürenin kısaltılmasını istiyoruz" diye konuştu.