Sağlığa 74 milyonluk yatırım

Malatya'da bu yıl sağlık sektörüne 32 adet yatırım yapılacak. Yapılacak yatırımların toplam tutarı ise 74 Milyon TL'yi bulacak.

Sağlığa 74 milyonluk yatırım

Sağlık İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Malatya genelinde devam eden yatırımların 2019 yılı ödeneği 73 Milyon 708 bin lira olarak açıklanırken yılın ilk 4 ayında 16 Milyon 412 bin TL’lik harcama yapıldığı ifade edildi. Hizmete alınacak sağlık tesislerinin dışında, yakın bir tarihte açılması planlanan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Battalgazi ilçesine geçtiğimiz ay temeli atılan 300 Yataklı Devlet hastanesi ve Doğanşehir ilçesine yapılacak olan 100 Yataklı Devlet Hastanesi dikkat çeken sağlık yatırımları içinde yer aldı.

3 ayda 17 milyon TL sağlık ödeneği

Malatya genelinde sağlık sektöründeki yapım işleri hali hazırda devam eden ve yıl içinde yapılması planlanan 32 sağlık yatırımından 11 adet devam eden yatırımını yer almakta olduğu kaydedildi. Önümüzdeki dönemde 3 adedi ihale aşamasında, 15 adet de proje aşamasında olan ve 3 adet de arsa temini çalışmaları olmak üzere İlimiz genelinde Sağlık Sektörüne ait yapılması planlanan toplam yatırım sayısının 32 olduğu belirtildi. Devam eden sağlık yatırımların 2019 yılı ödeneği 73 Milyon 708 bin lira olarak açıklanırken, yılın ilk 3 ayında 16 Milyon 412 bin TL’lik harcama yapıldığı ifade edildi. 2019 yılı sonuna kadar 8 sağlık tesisinin tamamlanması planlanıyor. Tamamlanarak faaliyete alınması planlanan yatırımların sağlık tesisleri içinde, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi,  Göztepe Halk Sağlığı Laboratuvarı,  Kuluncak İlçe Entegre Hastanesi, Akmağara Sağlık Evi,  Sancaktar Aile Sağlığı Merkezi, Darende,  Akçadağ, Arguvan TSM+ASM+112 istasyonu yer almaktadır.

11 tesisin yapımı devam ediyor

Yapımı devam eden sağlık yatırımları içinde ise yer alan kısa süre içinde hizmete alınması planlanan 11 sağlık tesisinin büyük bir bölümünün ise 2019 yılı sonunda kadar tamamlanması planlanıyor. Söz konusu sağlık yatırımları ise; “300 Yataklı Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi,  Geçtiğimiz ay içinde temeli atılan 300 yataklı Battalgazi devlet hastanesi, Doğanşehir Devlet 100 Yataklı Devlet Hastanesi + 10 Daire Personel Lojmanı, Darende Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi Ek Bina (20 Yataklı) + 10 Daireli Lojman, Kuluncak İlçe Entegre Hastanesi 10 Yataklı Ash+10 Daire Lojman, Göztepe 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi + Halk Sağlığı Laboratuvarı, Darende TSM+7 Hekimlik, Hekimhan Akmağara Sağlık Evi+Lojman, Akçadağ TSM +6 Hekimlik ASM, Sancaktar 6 hekimlik aile sağlığı merkezi, Arguvan 5 hekimlik ASM+TSM” şeklindedir.

İhale aşamasındaki yatırımlar

2019 yılı içerisindeki ihale aşamasındaki yatırımlar ise 150 yataklı, Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Arapgir devlet hastanesi teknik merkez + diyaliz merkezi, Pütürge 4 hekimlik ASM +TSM +112 ASH şeklinde sıralanırken, Proje aşamasındaki yatırımlar 15 adet yatırım ise şöyle belirlendi. Doğanyol 10 yataklı entegre ilçe hastanesi + 10 daire lojman, Pütürge 10 daireli personel lojmanı, Fahri Kayahan sağlık müdürlüğü hizmet binası, Akçadağ Büyükköy, Irmaklı, Yenice, Hudutköy sağlık evi+lojman, Battalgazi, Fırat, Çavuşoğlu, Çarmuzu, Tecde, Karakavak, Doğanşehir Gövdeli aile sağlığı merkezi. Arsa aşamasındaki yatırımlar ise Bostanbaşı ve Bentbaşı aile sağlığı merkezi ile Arapgir TSM şeklinde açıklandı.