Platform oluşturuldu

İlimizde eğitime destek veren kuruluşlar bir araya gelerek, 'Eğitime Destek Platformu' adıyla yeni bir oluşum meydana getirdi. Oluşumda ÖNDER, İmam Hatipliler Derneği, TÜGVA, ENSAR Vakfı, KADEM, Türkiye Diyanet Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti yer aldı.

Platform oluşturuldu

Platformun ilk genel kurul toplantısı kentteki özel bir restoranda gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya AK Parti Malatya Milletvekilleri, Öznur Çalık, Bülent Tüfenkçi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve STK temsilcileri katıldı. Eğitime Destek Platformu adı altındaki yeni yeni oluşumun İl Sorumluğuna ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Malatya İl Temsilcisi Abdurrahman Taşkesen, İl Sorumlu Yardımcılığına da TÜGVA Malatya İl Temsilcisi Ahmet Oymak getirildi.

İhlaslı gençler yetiştirmek istiyoruz

Eğitime Destek Platformu İl Sorumluğuna getirilen Abdurrahman Taşkesen, burada yaptığı konuşmada kuruluşun amaç ve hedefini anlattı. Taşkesen, “İlimizde öğrenim gören tüm öğrencilerimizi kuşatacak şekilde ortak çalışma yapmak gençlerimizin ahlak ve maneviyat açısından farkındalık oluşturmak için bu oluşumda bir araya geldik. Tüm okullarımızda seçmeli dersler arasında bulunan Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tercih edilmesi için velilerimize destek ve rehberlik etmek hedeflerimiz arasındadır. Bu amaçla 4-6 yaş arası çocuklarımızı Kur’an Kurslarına teşvik etmek, gençlerimize kültür, sanat, sportif faaliyetler, gezi programları, yaz kampları gibi etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz. İnşallah bu hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için de Malatya Merkez İlçeler başta olmak üzere tüm ilçelerimizde en kısa sürede teşkilatlanarak faaliyetlerimize başlayacağız” dedi.