Park zamanı değil

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından, temel atma töreni gerçekleştirilen Tecde Parkı'nın, ekonomik maliyetler ve hayat pahalılığının çok yüksek olduğu bir dönemde yapılmasına tepki gösterdi. Yıldırım, '161 milyon TL kayısısı yanan çiftçiye verilse daha iyi olurdu' dedi.

Park zamanı değil

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı’nda 100. Yıl Kent Parkı yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’unda, katıldığı temel atma töreni gerçekleştirildi. Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yaptığı açıklamada, ekonomik maliyetler ve hayat pahalılığının çok yüksek olduğu bir dönemde park yapılmasına tepki göstererek, parka harcanacak paranın üreticilere dağıtılmasını daha anlamlı olacağını söyledi. 

161 milyon TL çiftçiye verilsin

Yıldırım, şehrin güzelleşmesine ve her türlü hayırlı hizmete asla karşı olmadıklarını vurgulayarak, “Tecde'de yapılması planlanan, hakikaten Malatya'ya prestij katacak ve halkımız için sosyal aktiveler için yararlı olacak bu parkı elbette destekliyoruz ancak zamanı değil diyoruz. Zira yaklaşık 1 yıldır ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, alım gücünün düşmesi, enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmaların yaşandığı bu günlerde öncelikli yapılması gereken durumlar varken idarecilerimizin park, bahçe vb. öncelikli olmayan durumlarla iştigal etmesi kabul edilemez bir durumdur. 161 Milyon TL'ye ihale edilen bu parkın elbette Malatya'ya prestij katacağından eminiz ancak bu parkın bu sene çoğunluğu yanan kayısıdan ve çiftçimizden daha önemli olmadığını ifade ediyoruz. Bu para ile kayısısı zarar gören çiftçiye yardım yapılabilirdi. Zira Malatya Dünyada Kayısı ile prestij yapmış bir şehirdir. Bunca yüklü miktarda paranın sayın bakanımız da buradayken çiftçilerimize verilmesi emin olun sizlerin arkasından yıllarca hayırla yâd edecekti. Sadece kayısı çiftçisine değil buğdayına gübre atamayan, bahçesine gübre atamayan çiftçilere destek olarak dağıtılabilirdi. Belediyemizin ileriki planlamaları nedir bilemiyoruz ancak kendilerine tavsiyemiz zamanın şartlarını göz önünde bulundurarak projeleri şekillendirmeleridir yoksa bu ekonomik dar boğazda böylesine zamanı olmayan bir projeye imza atmak olsa olsa yönetim zafiyetinden kaynaklanır. Bizler Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bu park için ihale edilen miktarın bu parktan daha önemli alanlarda harcanması gerekliliğini savunuyor; yetkilileri daha hassas davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Kırsaldaki sorunlar yığınla 

Tüm yatırımların şehir merkezinde oluşturulduğunu dile getiren Yıldırım, “Kırsalda tonla bekleyen sorunlar dururken, tarım ağırlıklı kent olan Malatya ilinde enerji pahalılığından dolayı çiftçilerimizin büyük bir kısmı icralık olduğu halde bu tip yatırımların şimdilik doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu yıl itibariyle borçlanmış çiftçilerimizden bir de faiziyle tahsilat yapılacak. Park, millet bahçesi, yık-yenile projelerine dayanan şehrin imtiyazından uzakta, göremediğimiz veya görmek istemediğimiz sorunlara parmak basmayı neden eklemiyoruz. Her zaman söylemek istediğimiz gibi insanlarımıza, toplumumuza eşit yaklaşmayı da görev bilmeliyiz. Şehir merkezinde park yapıyorsak kırsaldaki vatandaşın istek veya sorunlarını tespit ederek ona göre yeni farklı formüller üretebilmeliyiz. Bu ifadelerimiz muhalefet değil, sadece olması gerekenler. Kamuoyunun takdirlerine arz ederiz” şeklinde konuştu.