Palulular Derneği kuruldu

Malatya'da yaşayan Palulular, dernek çatısı altında buluştu. Palulular Dernek Başkanı Mehmet Duran Doğan, Palulu hemşerileri bir araya getirmek için derneği kurduklarını belirterek, 'Derneğimizin esas amacı birlik ve beraberlik içerisinde yardımlaşmak, dayanışma içerisinde hareket etmektir' dedi.

Palulular Derneği kuruldu

Malatya’da yaşayan Palulular hemşerilerini bir çatı altında toplamak için dernek açtı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Palulular Derneği Başkanı Mehmet Duran Doğan, valiliğin izni ile derneklerini açtıklarını aktararak, Paluluları yardım ve dayanışma amacıyla bir arada tutmak istediklerini söyledi. Doğan, “Palulular yıllardır Malatya’da dağınık halde yaşıyorlar. Bir cenaze, bir düğün, bir davet olduğu zaman insanlarımıza ulaşmak zor oluyor. Bu tür faaliyetlerimizi, sorunlarımızı ve yardımlarımızı duyurabilmek ve hemşerilerimize kısa sürede ulaşabilmek için bu derneği kurduk. Derneğimiz yeni kuruldu. Valilikten iznimizi aldık. Şuanda yönetimimizde 7 kişi bulunuyor. Kısa süre içerisinde Palulu hemşerilerimizi derneğimize kayıtlarını yaparak bu derneğimizi büyütmek ve tüm faaliyetlerimizden hemşerilerimizi haberdar etmek istiyoruz. Derneğimiz yardımlaşma, dayanışma esasına göre idare edilecek. Çalışmalarımızı kısa sürede hızlandırıp derneğimizi daha da büyüteceğiz ve Malatya’da yaşayan tüm Palulu hemşerilerimizi bu dernek çatısı altında birleştireceğiz. Derneğimizin memleketimize, hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Hemşerilerimizi bir araya getireceğiz

Malatya’da dağınık yaşayan Paluluların bir araya getirmek için çabaladıklarını ifade eden Doğan, “Bir cenaze, bir düğün, bir davet olduğu zaman insanlarımıza ulaşmak zor oluyor. Bu tür faaliyetlerimizi, sorunlarımızı ve yardımlarımızı duyurabilmek ve hemşerilerimize kısa sürede ulaşabilmek için bu derneği kurduk. Derneğimiz yeni kuruldu. Valilikten iznimizi aldık. Şuanda yönetimimizde 7 kişi bulunuyor. Kısa süre içerisinde Palulu hemşerilerimizi derneğimize kayıtlarını yaparak bu derneğimizi büyütmek ve tüm faaliyetlerimizden hemşerilerimizi haberdar etmek istiyoruz. Derneğimiz yardımlaşma, dayanışma esasına göre idare edilecek. Çalışmalarımızı kısa sürede hızlandırıp derneğimizi daha da büyüteceğiz ve Malatya’da yaşayan tüm Palulu hemşerilerimizi bu dernek çatısı altında birleştireceğiz. Derneğimizin memleketimize, hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.