Özür dilesin

Gazeteci Hıncal Uluç'un bir spor programında E.Yeni Malatyaspor Kulübü ve takım kaptanı Adem Büyük hakkında sarf ettiği sözlere tepki çığ gibi büyüdü. Malatyalı siyasetçiler olayı kınarken, STK temsilcileri ise Uluç'un acilen özür dilemesi gerektiğini dile getirdi.

Özür dilesin

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, sosyal medya hesabından Uluç'a tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinde Hıncal Uluç'a tepki gösteren Tüfenkci, "Dün yayınlanan programın yorumcularından Hıncal Uluç'u Yeni Malatyasporumuza ve takım kaptanı Adem Büyük'e karşı söylediği çirkin sözlerden dolayı kınıyorum. Eleştiri herkesin doğal hakkıdır. Ancak hareket etmek ve iftira atmak kimsenin hakkı da haddi de değildir" ifadelerine yer verdi.

Kabul etmemiz mümkün değil

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Uluç’a sosyal medya hesabından, “Süper Lig'de bu sezon gösterdiği performansla ilk 3 içerisinde kendisine yer bulan takımımız için Hıncal Uluç'un kullandığı ifadeler en hafif ifade ile art niyetli ve maksatlıdır. Bir vekil olmaktan ziyade bir Malatyalı olarak bu ifadeleri kabul etmemiz asla mümkün değildir. Malatya’mızın gururu, oynadığı pozitif futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini ve beğenisini kazanmış olan futbol takımımıza karşı eleştiri sınırlarını aşan bu sözde yorumları kabul etmemiz mümkün değildir. Hıncal Uluç, camiamızdan ve bütün Malatyalılardan özür dilemelidir” sözleriyle tepki gösterdi.

Yorumlarından dolayı kınıyoruz

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şube Sorumlusu Akif Çelik ise Uluç’a tepkisini, “Futbol evrensel bir oyundur. Herkes eleştiri ve beğeni hakkına sahiptir. Ancak Hıncal Uluç’un Yeni Malatyaspor kaptanı Adem Büyük ile ilgili sözleri maksadı aşmıştır. Malatyaspor takım kaptanının ahlakını ağzına almak Uluç’un haddine değildir. Aynı programda Malatyaspor’un oyun yapısıyla ilgili yapılan eleştiri de objektiflik ve tarafsızlık ilkelerini zedelemiştir. Bundan dolayı Malatya spor camiasını hedef alan sözleri nedeniyle Hıncal Uluç’u çirkin yorumlarından dolayı kınıyoruz” sözleriyle dile getirdi.

Malatyaspor yalnız değildir

Öte yandan kentte büyük tepkiye yol açan Uluç’ın sözlerine her kesimden kınamalar geliyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Maç içindeki bir pozisyonu yorumlaması gerekirken Yeni Malatyasporumuzun başarısını hazmedemeyen Hıncal Uluç'u kınıyorum. Hıncal Uluç, öyle olduğunu zannettiğimiz tarafsızlığına kendi elinle halel getirdin. Bu kervan yürür, Hıncal Uluç, hazmedemezseniz de yürür” dedi. Yine AK Parti Büyükşehir Belediyesi adayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “Sportif tarihi, başarıları, şaibesiz geçmişi ile tertemiz bir maziye sahip olan Malatyasporumuza eleştiri sınırlarını aşarak nefret söylemi suçunu işleyen Hıncal Uluç'u özür dilemeye davet ediyorum. Malatyaspor yalnız değildir” açıklamasını yaptı.

Bu kişiler yok hükmündedir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Hıncal Uluç tarafından kullanılan ifadelerin tüm Malatyalıları rencide ettiğini belirtti. Ağbaba, şunları kaydetti: "Hiç kimse Malatyalıların ortak değeri olan Yeni Malatyaspor'a hakaret edemez. Yeni Malatyaspor Süper Lig'in en istikrarlı ve başarılı takımlarından biridir. Kendi küllerinden doğup, Süper Lig'de başarılı sonuçlar almaya devam etmektedir. Kendisine spor yorumcusu diyerek ekranda ahkam kesenler, bu takımın hangi şartlarda, hangi yokluklarla, tırnaklarıyla kazıyarak bu noktaya geldiğini unutmamalıdır. Kendi küllerinden yeniden doğup büyük başarılara imza atan bir Anadolu takımını övmek yerine yermeyi tercih eden kişiler, sadece takıma değil o takımın taraftarlarına da takımın şehrine de hakaret etmektedir. Bu kişiler Malatyalıların gözünde yok hükmündedir."

Malatyalılardan özür dilemeli

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Evkur Yeni Malatyaspor'un yakaladığı sportif başarının hakarete varan sözlerle kirletilmesinin kimsenin haddi olmadığını vurguladı. Hıncal Uluç'un sözlerinin maksadı aştığını kaydeden Çalık, "Uluç'un Yeni Malatyaspor kaptanı Adem Büyük ile ilgili sözleri maksadı aşmıştır. Hıncal Uluç, Evkur Yeni Malatyaspor camiasından ve bütün Malatyalılardan özür dilemelidir. Evkur Yeni Malatyaspor, üst üste yakaladığı başarı ve şampiyonluklarla Süper Lig'e çıkmış ve iki sezondur ligde haklı bir başarı elde etmiştir. Kulübümüzün bu başarısı hakaretvari sözlerle asla kirletilemez. Hıncal Uluç'un açıklamaları maksadını aşmıştır. Hıncal Uluç'u özür dilemeye davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İfadeleri kışkırtıcı

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu da sosyal medya hesaplarından Hıncal Uluç'a tepki gösterdi. Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, Hıncal Uluç'un Süper Lig'in güzide takımlarından Yeni Malatyaspor'a yönelik hakarete varan ifadelerinin kışkırtıcı, dayanaksız ve kabul edilebilir olmadığını ifade etti. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ise Uluç'u Malatyalılardan özür dilemeye davet ettiklerini kaydetti.