Ortak mutabakatla karar verilecek

İşçilerin ve iş verenlerin merakla beklediği asgari ücret ile değerlendirmelerde bulunan AK Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Öznur Çalık, 'Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın koordinasyonda ve işveren sendikalarımızın beraberce yürütmüş oldukları bir süreç. Sona doğru yaklaşıldı. İnşallah hem işçilerimizin, hem işverenlerimizin ortak mutabakatıyla bir karar verilecek' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ortak mutabakatla karar verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur  Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci,  AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partili yöneticilerle birlikte Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre’yi ziyaret etti.Ziyarette konuşan Çalık, pazarcı esnafının sorun ve talepleri dinlemek için ziyarette bulunduklarını söyledi. 

Asgari ücretin memnuniyetle neticeleneceğini umut ediyoruz

'2002 yılındaki asgari ücretle bugünkü asgari ücret arasındaki farkı görmek lazım' diyen Çalık, “184 TL'den başlayan asgari ücret, bugün 2 bin 20 TL'ye ulaşmış vaziyette. Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın koordinasyonda ve işveren sendikalarımızın beraberce yürütmüş oldukları bir süreç. Sona doğru yaklaşıldı. İnşallah hem işçilerimizin, hem işverenlerimizin ortak mutabakatıyla bir karar verilecek. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın da birkaç gün önce yapmış olduğu açıklamada 'asgari ücretin özellikle işçilerimizin memnuniyeti neticeleneceğini umut ediyoruz'. Tabi bu önemli bir dönem ve tam bir bıçak sırtı. İşçilerimiz emeklerini, haklarını almak için mücadele ediyorlar. Ama sizinde söylemiş olduğunuz gibi, işverenlerin işçi çıkartması söz konusu olabilir. Bununla alakalı da her dönem tedbirlerimizi aldık. İşverenlere prim desteklerini verdik. Her dönem 100 TL destekle birlikte genç işçi çalıştıranlara, kadınlarımıza farklı teşvikler vererek işverenlerimize de teşviklerde bulunuyoruz. İnşallah karşılıklı ortak mutabakatla neticeye varacak diye umut ediyorum" diye konuştu.

Ekonomi ağırlıklı bir süreci devam ettirmek istiyoruz

Çalık, asgari ücretle birlikte işveren teşviklerinin devam edeceğinin vurgulayarak, "Bu anlamda teşvikler devam edecek. Özellikle bizim Malatya'mızda cazibe merkezleri kapsamında başlatmış olduğumuz ve 6. Teşvik bölgesi olması dolayısıyla da birçok yatırımımı memleketimize getirmiş vaziyetteyiz. Özellikle Malatya ekonomisinin ayakta durabilmesi ve daha da güçlenebilmesi için, ülke ekonomisine katkıda bulunabilmesi için biz ekonomi ve sanayi bakanımızı nasip olursa Ocak itibariyle de Malatya'mıza getirip, ekonomi ağırlıklı bir süreci devam ettirmek istiyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'mızda da teşvikler devam edecek. Hem almış olduğumuz destekler lisanslı depoculuk gibi, gençlik merkezleri gibi hem de 6. Bölge teşviklerimizden kaynaklanan teşvikler devam edecek ve sanayicilerimiz de bu konuda istifade edecek" şeklinde konuştu. 

Türkiye artık büyük ve güçlü bir ülke

ABD'nin yaptırım kararlarını da değerlendiren Çalık; "Türkiye artık büyük ve güçlü bir ülke. 2002 öncesi Türkiye'yi hatırlarsanız, bir fotoğraf vardı ABD başkanının koltuğu yaslanmış vaziyette duruşu ve onun karşısında da el pençe divan duran Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı vardı. Artık o Türkiye tamamen tarihe karışmış vaziyette. Bütün dünyanın gözü kulağı Türkiye'de. Amerika ile stratejik ortaklığımız var ve bununla ilgili olarak ta herkes kendi üzerine düşeni yapması gerekir. Biz bölgemiz için değil, dünya için önemli bir ülke haline gelmişi vaziyetteyiz.  Özellikle Suriye sınırında yaşamış olduğumuz süreç bizim için çok önemliydi. Bununla ilgili olarak güvenli bölge oluşturulması bizim ilk 2011 yılında Suriye ile ilgili savaşın başladığı dönemde dahil olmak üzere güvenli bölge oluşturmayı biz talep etmiştik. Cumhurbaşkanımız, bu sürecin yaşanmaması için çok ciddi mücadele vermişti.  O günden bugüne baktığımızda 8 yıldır, oradaki güvenli bölge oluşumu için çaba sarf ediyoruz" dedi. 

Dünyanın en fazla sığınmacı barındıran ülkesiyiz

Çalık, Türkiye'ye gelen 4 Milyon Suriyeliyle birlikte dünyanın en fazla sığınmacı barındıran ülkesinin Türkiye olduğunu  ifade ederek, “Bununla ilgili olarak biz dünyaya örnek ülkelerden bir tanesiyiz. Ama bu süreç eğer güvenli bölge oluşturulması konusunda ve ülkemizin güneyinde yaşadığımız sorunların bertaraf edilmesi adına atılmış olana adımları, Amerika'da dahil olmak üzere tüm dünyanın kabul etmesi gerekir. Özellikle ABD'de yaşanan Ermeni soykırımı ile ilgili alınan kararı hepimiz tüm dünya devletlerinin gözü önünde kınadığımızı, bunu asla kabul etmediğimizi çok net bir şekilde ifade etmiş vaziyetteyiz. ABD'nin son bütçesindeki 'Türkiye'ye dönük yaptırımlar uygulanacak' demesi, daha önce de hatırlarsanız Twitter üzerinden Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar vardı. Bunlara rağmen, Türkiye ekonomisi yıkılmadan dimdik ayakta durarak devam etti, bundan sonrada devam edecek inşallah. ' Dolar fırlayacak, 10 binleri bulacak, Euro şu kadar olacak' diyenlerin hepsi sükutu hayale uğradı, hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı" ifadelerinde bulundu.