Örnek bir okul

Battalgazi Mesleki Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri yıllardır eğitim gördüğü okula veda ederek, Turgut Özal Üniversitesinin yanında yapımı tamamlanan yeni binasına taşındı. Okul, spor kompleksleri ve donanımıyla dikkat çekiyor.

Örnek bir okul

Basın mensuplarına okulu tanıtan Okul Müdürü Bülent Çetinkaya, okulun teknik anlamda yeterli ve diğer okullara örnek olabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Okulumuz, 10 Aralık 2018 tarihi itibariyle faaliyete geçti. Malatya’da fiziki anlamda donanımsal olarak Türkiye’de örnek teşkil edecek kapasitede bir okul. Bakanlığımızın yapmış olduğu projelerden bir tanesi. Okulumuz 16 derslikli konferans salonu, spor salonuyla, sportif derslerle, basketbol, futbol sahası, dışarda ayrı ayrı olmak üzere çeşitli alanlara sahip. Fiziki açıdan okulumuz ilimizde birinci sırada diyebilirim” dedi.

Sportif alanları fazla

Okulun sportif alanları çok fazla ve birbirinden bağımsız olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Futbol, basketbol, voleybol sahalarımız mevcut. Seyirci olarak kapasitemiz iyi. Malatya da fiziksel olarak hiçbir okulda bulunmayan tesislere sahibiz. Biyoloji, kimya laboratuvarlarımız müzik, resim atölyeleri, konferans salonu, tiyatro salonumuz donanımsal anlamda bakanlığımız yaptığı mükemmel tesislerin bir örneği Malatya’da bir okula nasip oldu. Önceki okulumuz fiziki anlamada pek yeterli değildi. Öğrenciler boş zamanlarında, öğle araların gelip eğleniyorlar bütün tesislerimizi çocuklarımıza açıyoruz. Öğle arasında yemek yemeden basketbol, futbol, voleybol oynamak isteyen öğrenciler var. Çocukların heyecanını görmeniz lazım. Bu durum çocuklara fiziksel mekanın olumlu yansıdığını görmekteyiz” diye konuştu.