Okul kıyafetlerini seçerken dikkat

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul kıyafeti seçiminde pamuklu ürünleri tercih etmeleri konusunda velileri uyaran esnaflar, okul kıyafeti alırken giysilerin sağlıklı kumaşlardan olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Okul kıyafetlerini seçerken dikkat

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul kıyafeti seçiminde pamuklu ürünleri tercih etmeleri konusunda velileri uyaran esnaflar, okul kıyafeti alırken giysilerin sağlıklı kumaşlardan olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler. 
Okulların açılmasına kısa bir süre kala, çarşı pazarda okul forma telaşı var. Esnaf ise, velilere hem ürünler, hem de alış verişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar. 
Yoğunluk oluşmaya başladı
Malatya'da yaklaşık 15 yıldır okul forması imalatı ve satışını yapan Esnaf Hamit Başpınar, velilerin yeni eğitim öğretim yılı için okul alışverişinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Başpınar, “Eskiden beri okul forması yapan bir firmayız. Okul alış verişleri şuanda hızlı bir şekilde başladı ve işler yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yıl okulların bir hafta erken başlaması nedeniyle okul alış verişlerinde vatandaşlar, son günlere kalmaya meydan vermemek için erkenden alış verişe başladılar. Bayramdan sonra başladık, şuan hızlı bir şekilde okul forma satışları devam ediyor. Malatya'daki tüm okul formalarını mağazamız kendi bünyesinde bulundurmaktadır. Tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin son günlere kalmadan bu hafta sonuna bırakmadan okul alış verişlerini tamamlasınlar. Çünkü son haftaya kalındığı zaman ister istemez bir yoğunluk yaşanıyor. Son günlere kaldığı zaman çok sıkışık oluyor. Vatandaş ne aldığını anlayamıyor. Ama hafta sonuna bırakmadan alış verişini yaparsa, mağazamızda rahatlıkla okul forma ihtiyaçlarını giderebilirler. Kabinlerimizde müsait, rahatlıkla çocuklarının üzerlerinde deneyebilirler. Ayrıca yoğunluk sadece bizlerde de olmuyor, terzilerde bu anlamda yoğun oluyor. Bu yoğunluğa kalmamak için erkenden alış verişlerimizi tamamlamak" dedi.
Zam yapmama kararı aldık
Forma fiyatlarının geçen yılla aynı olduğuna dikkat çeken Başpınar, "Son zamanlarda ekonomik şartlardan dolayı biraz zamlar oldu ama biz, kendi şirketimiz olarak hiç zam yapmama kararı aldık. Enflasyonla mücadele kapsamında geçen yılki aynı fiyatlarla formalarımızı satıyoruz. Bir öğrencinin forması 110- 150 TL arasında değişiyor" diye konuştu.
Giysilerin sağlıklı kumaşlardan olmasına dikkat edilmeli
Forma alırken giysilerin sağlıklı kumaşlardan olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Başpınar; "Bizim ürünlerimizin tüm kumaşları CE belgeli ve kanserojen madde içermediğine dair belgeleri vardır. Merdiven altı üretim yerlerinde polyester ürünler yapılıyor. Bizim burada kullandığımız ürünlerin yüzde yüzü pamuktur. Solmaz, çekme yapmaz, dayanıklıdır. Okul formasının da sağlam olması gerekir. Çünkü okul formasını bir öğrenci 8 ay boyunca, haftanın 5 günü giyiyor. Sürekli her hafta sonu yıkanıp tekrar giyildiği için, ürünlerimiz kaliteli olması gerek. Bizim ürünlerimiz garantilidir ve bozulma yapmaz. Vatandaşa önerimiz alış veriş yaparken bildiği mağazalardan alış verişlerini yapmaları. Çünkü bildiği yerden aldığı zaman tekrar dönüşümünü sağlayabiliyor. Bizler örneğin 12 ay boyunca sadece okul forması yapıyoruz. Bazen vatandaş forma alıyor sonra okulunu değiştiriyor. Formayı kullanmadığı şartıyla alıyor değiştirdiği okul formasını veriyoruz. Bizde bütün okul formaları mevcuttur" şeklinde konuştu.