Öğrencilerden materyal sergisi

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından 'Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarım' dersi kapsamında 'Beden Eğitimi ve Spor Materyalleri Sergisi' düzenlendi. Sergilenen 1250 materyal Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 25 okuluna gönderildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öğrencilerden materyal sergisi

İnönü Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen sergiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  İlhan Erdem, İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Erdim, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Güllü, Prof. Dr. Ahmet Kara, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

23 farklı türde 1250 materyal 

Serginin açılışında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Güllü, bu yıl serginin, 3'üncüsünü düzenlediklerini anımsatarak, 'Beden Eğitimi ve Spor Materyalleri Sergisi'ni geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Sergi hakkında bilgiler paylaşan Güllü, “Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3.sınıf dersinde, ders hocamız Prof. Dr. Ahmet Kara'nın önderliğinde "Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarım" dersi kapsamında öğrencilerimizin ürettikleri 23 farklı türde ve 1250 adet Beden Eğitimi ve Spor materyallerinden oluşturmaktadır.  İlk düzenlediğimiz sergide  üretilen materyaller, Pütürge, Kale ve Doğanyol ilçelerindeki köy okullarına, 2'nci sergide "Hekimhan, BattaIgazi ve Arapgir" ilçelerindeki köy okullarına ve bu yıl üçüncü düzenlediğimiz sergide ürettiğimiz materyaller ise "Darende, Akçadağ ve Arguvan" ilçelerindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 25 okuluna vereceğiz. Okullarımızın müdür ve beden eğitimi öğretmenleri buradalar. Sergide üretilen materyalleri öğrencilerimiz jimnastik minderi, çeşitli kaleler, top taşıma sepetleri, fileleri, çekme halatları, masa tenisi masaları gibi bir çok spor malzemesini kendi imkanları ile ve en önemlisi kendi el emekleri ile yaptılar, eklediler, ördüler ve boyadılar. Böylelikler yarın MEB atandıklarında kendi okullarının spor malzemelerini kendileri yapabileceklerdir.  Biraz sonra sergi açılışını yapıp, ardında sergiyi gezeceğiz ve akabinde ise okullarımıza bu malzemeleri göndereceğiz "  diye konuştu.