Öğrenci ve veliler mağdur

Malatya'nın ilk proje okulu olan Yeşilyurt ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaşanan atama skandalının mağdurunun öğrenciler ve veliler olduğu iddia edildi.

Öğrenci ve veliler mağdur

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2014 yılında başlatılan proje okul uygulaması kapsamında Türkiye'de sayılı okullar proje okul ilan edilmişti. Bu okullara Malatya’dan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi de eklenmişti. Sınavla öğrenci alan lisenin başarısına son günlerde okul idarecileri arasında yaşanan anlaşmazlık gölge düşürdü.

Tartışmanın tarafını müdür olarak atadılar

İddialara göre, Selahaddin Eyyubi Lisesinin iki idarecisinin anlaşamaması ortaokul kısmını liseden ve proje okul olmaktan çıkarttı ve tartışmanın taraflarından biri olan müdür yardımcısı kurucu müdür olarak atandı. 380 öğrencinin geleceğinin ve eğitim hayatının iki yöneticinin anlaşmazlığına kurban edilmesine tepki gösteren Okul Aile Birliği Başkanı Naci Eroğlu, “Malatya’mızda kısa zamanda elde ettiği başarılarla ön plana çıkan ve Bakanlığın başlattığı çalışma kapsamında proje okulu olarak seçilen Selahaddin Eyyubi okulumuzu atama ve tartışmalara kurban etmeyin” dedi. Din İşleri Genel Müdürüyle görüşen veliler ise, yetkililerin Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başvurusu üzerine böyle bir karar alındığını ancak proje okulu olarak devam etmesi için tekrar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dilekçe göndermesi gerektiğini belirttiler.