Nihayet açılıyor

Malatya İl Sağlık Müdürü Recep Bentli, Aralık 2017 yılında ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanan yüklenici firma tarafından 2019 Mart ayının sonunda teslim edilmesi gereken 300 yataklı Malatya Kadın Doğum Çocuk Hastanesinin herhangi bir sorun sıkıntı yaşanmaması halinde Eylül sonu veya Ekim ortalarına kadar hizmete gireceğini söyledi.

Nihayet açılıyor

Basın mensuplarına Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ne zaman hizmete gireceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bentli, hastanenin kaba inşaat tamamen bitmiş durumda olduğunu ince ve temizlik işlerinin tamamlanmasıyla hasta kabulüne başlanacağını ifade etti.

Geçici kabulünü yapacağız

Temmuz ayında açılması planlanan binanın bazı aksaklıklardan dolayı uzadığını vurgulayan Bentli, "Başından beri inşaatın hızlı gitmesi, gerek siyasiler gerekse Sayın Valimiz başta olmak üzere çok yakın takip ediyorlar. Biz de firmayla sürekli görüşüyoruz. Firma tahmini bitirme süresini tamamladı ama bazen ön görülemeyen ufak tefek ince işlerde sıkıntı oldu. Bakanlığın ön değerlendirme ekibi geçen ay geldi. Onlar değerlendirme yaptılar. Sonra tekrar firmayla görüşüldü. Bu hafta pazartesi Bakanlığın asıl geçici kabulü yapacak ekibi geldi ve şu anda çalışıyorlar. Şu anda görünen çok ciddi bir eksiklik yok. Ama nedir, ufak tefek akan sızan yerler var, kablolarda belki ufak tefek sorunlar olduğu söyleniyor, uyduyla ilgili belki sıkıntılar olabilir. Yani ince işlerde sıkıntı olabilir diye geçici kabul için bir 10 gün ek süre verilecek. Sonrasında biz İl Müdürlüğü olarak Bakanlıkla birlikte firmadan geçici kabulünü yapacağız, binayı teslim alacağız. İnce temizlik ihalesini bundan 1,5 ay önce yaptık, önümüzdeki hafta ince temizliği yapılacak ve bir 15 gün de bu sürecek. Mesela şu anda televizyonların kurulmasına başlandı. Bütün mobilyalar ve cihazlarımız o binanın deposunda bekliyor. Onları da taşıyınca inşallah tahminiz eylül aynın başına veya ekim ayının ortasına kadar hastanemize hasta kabulüne başlayacağız" dedi.

Fizik tedavinin bazı odalarını yeni hastaneye yerleştireceğiz

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı kampüsünde özellikle çocuk acil kısmında sürekli şikâyetler aldıklarını dile getiren Bentli, yeni hastane ile birlikte bu şikâyetler tamamen ortadan kalkacağını vurguladı. Bentli, "Hastanemize çok devasa demek doğru değil, çünkü eski hastanemizin yeri de çok büyük. Orada 300’ün üzerinde yatağımız var. Yatak sayımızda çok büyük bir değişiklik olmayacak. Tabi ki odalarımız ferah, geniş olacak. Özellikle bizim en büyük sıkıntımız, en çok şikâyet aldığımız yer çocuk acil. Gerçekten çocuk acilimiz hem fiziki olarak hem de donanım olarak yetersizdi. Ama şimdiki yeni çocuk acilimiz çok ferah olacak, çok geniş olacak. İnşallah vatandaşlarımızın sağlıktaki memnuniyet oranını belki çocuk acil düşürmüştü. Belki bu oranı yükseltip daha iyi seviyelere getireceğiz. Aynı zamanda fizik tedavinin de bazı odalarını yeni hastaneye yerleştireceğiz, bazı hastalarımızı burada kabul edeceğiz. Çok daha güzel modern bir bina olacak. Vatandaşlarımız o eski binaya hastalarını götürmeyip, sezaryenlerini, normal doğumlarını yaptırmak istemiyorlar. Hastane hijyenik olarak güzel olsa da görünüm olarak iyi değil. Biz de taşınacağımız için oraya bir tadilat yapamıyorduk. Ama şu anda tertemiz bir hastanede hastalarımıza sağlık hizmetimizi vermeye çalışacağız" diye konuştu.