NATO üsleri kapatılsın

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, İncirlik ve Kürecik hava, radar üsleri başta olmak üzere ABD'ye ait tüm üslerin derhal kapatılması çağrısında bulundu.

NATO üsleri kapatılsın

Malatya Yeni Cami Meydanı'nda basın açıklaması yapan Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, 2012 yılında kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen Siyonist İsrail'e istihbarat desteği vermek amacıyla Malatya'da kurulan Kürecik NATO Radar Üssü derhal kapatılmasını talep etti. İnisiyatif üyeleri adına bir açıklama yapan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, "Bizim en büyük düşmanımız büyük şeytan Amerika ve gasıp Siyonist İsrail rejimidir. Düşmanların kirli oyunlarına, tuzak ve komplolarına düşmeden her vesileyle ümmet olarak birbirimizle ellerimizi birleştirmeli, kardeşliğimizi ve vahdetimizi güçlendirmeliyiz. Biz biriz, ümmetiz ve kardeşiz. Büyük şeytan Amerika’nın karşısında Ümmet olarak ayakta duracak, ümmet olarak direnecek ve ümmet olarak kazanacağız. Allah’ın izniyle pek yakında ümmet olarak özgür Kudüs’ümüze ulaşacağız. Dünya direniş gününde Rabbimize şöyle söz veriyoruz: Ya Rab! İslam’ın ve Müslümanların en azgın düşmanı büyük şeytan Amerika’nın İslam dünyasındaki varlığına son vermek için sürdürülen her mücadelenin yanında duracak, bütün varlığımızla şehitlerimizin mirasına ve direniş cephesine sadık kalacağız" dedi.

Ya Rab üzerimize sabır yağdır

Tunç, İslam ümmetinin onuru ve şerefi olan direniş ekseninin korunması için hiçbir sorumluluktan kaçmayacaklarına dikkat çekerek, "Ya Rab! Ümmet kardeşliğimizi bozacak tuzaklara düşmeyecek ve Müslümanları birbirine düşürecek oyunlara fırsat vermeyecek, birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Ya Rab! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sabit kıl bu azgın düşmanlara karşı bizleri zafer yollarına ulaştır! Biz, bu vesileyle tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz. Biz, ülkemizde antiemperyalist ve anti Siyonist bilincin artması ve kök salması ve ayrıca Türkiye’nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması talebimizi gündeme getirmek için her ayın ilk Cumasında burada olmaya devam edeceğiz inşallah. Başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bir kez daha bu önemli konuda harekete geçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.