NATO üsleri kapatılsın

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından Malatya Soykan Meydanı'nda 'NATO'ya ve Üslerine Hayır' temalı basın açıklaması düzenlendi. İnisiyatif üyeleri adına açıklama yapan Aktivist Oğuz Arslan, ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak bütün üslerin kapatılması gerektiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
NATO üsleri kapatılsın

Kürecik'te bulunan radar üssünün kapatılması için çağrılar yapan Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi üyeleri, yeni bir açıklama yaparak üssün kapatılması çağrılarını yinelediler.
Okunan Kuran'ı Kerim Tilavetinin ardından inisiyatif adına bir açıklama gerçekleştiren İnisiyatif sözcüsü Aktivist Oğuz Arslan, "Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füzelerini almasının ardından ABD senatosunun ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören tasarıyı kabul etmesi, yine senatoda sözde Ermeni soykırımının tanınması ve kumarbaz Trump’ın da bu durumu destekleyici beyanlarda bulunması üzerine İncirlik ve Kürecik yeniden kamuoyunun gündeme geldi. Devlet yetkililerimiz ABD-NATO üslerini kapatma tehdidinde bulundular. Biz Kürecik NATO Radar Üssü'ne Hayır İnisiyatifi olarak ülkemize yönelik aldığı yaptırım kararlarından dolayı büyük Şeytan Amerika'yı ve Siyonist Trump'ı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Normal şartlarda, bir ülke, aynı askeri paktta yani NATO’da yer alan müttefikine ‘askeri ambargo’ uygulayamaz. Tehdit ve şantaj dilini kullanamaz. Aleyhine bir karar alamaz. Parasını aldığı halde F-35 savaş uçaklarına el koyamaz. Bunun adı haydutluktur. Fakat büyük Şeytan ABD bunların tümünü Türkiye’ye karşı yapıyor" dedi. 

ABD dost değil

ABD ve diğer emperyalist ülkelerde ‘müttefiklik, dostluk, vefa’nın olmadığına dikkat çeken Arslan, "Onların sadece kendi menfaat ve çıkarları vardır. Türkiye, ABD ve diğer güçlerin etkisinden bir an önce kurtulmalıdır. Askeri, ekonomik ve bilhassa kültürel hegemonya ve prangaları kırmalıdır.  ABD’nin Türkiye’deki İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere birer fitne ve fesat merkezleri olan bütün üsleri kapatılmalıdır. Bağımsız, onurlu, ilkeli, halkımızın ve ümmetin menfaat ve çıkarlarını önceleyen bir iç ve dış politika takip edilmelidir. Türkiye NATO'dan çıkmalı ve Avrupa Birliği sevdasından vazgeçerek 54. Hükümetin Başbakanı merhum Erbakan hocamızın kurduğu D 8'leri canlandırmalı ve D 60 hedefine ulaşmalıdır. Türkiye’de hem ABD’ye hem de NATO’ya tahsis edilmiş üsler bulunuyor. Bunların yanı sıra NATO üyeliği ve askeri işbirliği anlaşmaları çerçevesinde TSK’nın pek çok birimi, üssü ve olanağı da ABD ve NATO kullanımına açık tutulmaktadır. ABD’nin bölgedeki en büyük üslerinden biri Adana İncirlik’te bulunuyor. Türkiye’deki en eski ABD askeri üssü olan İncirlik, 1954 yılında kuruldu. İncirlik’te ABD Hava Kuvvetleri 39. Ana Jet Üssü görev yapmaktadır. Binlerce Amerikan askeri personelinin bulunduğu İncirlik Üssü, ABD Silahlı Kuvvetleri’nin çevre ülkelerdeki Amerikan üslerini lojistik anlamda destekliyor. İncirlik, Sovyetlerin çöküşü ve Varşova Paktı’nın dağılmasının ardından ilgisini İslam ülkelerine yöneltti. Tarihi olarak baktığımız zaman İncirlik Üssü, Amerika’nın bölgedeki birçok askeri operasyonunda önemli roller oynadı. Üssün son görevi ise Irak’ın işgali sırasında ABD ve İngiliz uçakları ile askerlerinin barınma ve dağıtımının yapıldığı yer olarak biliniyor. İncirlik ABD Üssü halen de aktif bir biçimde kullanılıyor" diye konuştu.

Boş tehditleri bırakın

Kürecik NATO Radar Üssü’nün Türkiye’yi korumak için kurulmadığını öne süren Arslan, "Kürecik NATO Radar Üssü’nün Türkiye’yi korumak için kurulmadığı en üst yetkililer tarafından itiraf edildiğine göre, neden hala bu üssü ABD’nin ve gerçekte ise Siyonist İsrail’in hizmetine sunmakta ısrar ediyorsunuz. Milletimiz sizin artık bu yanlıştan dönmenizi ve alnımıza çaldığınız bu kara lekeyi silerek Filistinli kardeşlerimizi sevindirmenizi istemektedir sizden. Yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında halkımızın ezici çoğunluğu Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılmasını ve NATO’dan çıkılmasını istemektedir. O halde daha ne duruyorsunuz? Boş tehditleri bırakın! ABD ve Korsan İsrail tehditten ve sözden anlamaz. Onlar ancak güçten anlar. Tıpkı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın 26 Temmuz 1975’te başbakanlığa vekalet ederken yaptığı gibi siz de İncirlik ve Kürecik dahil tüm ABD-NATO üslerini derhal kapatın. Tüm siyasi partilerimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve kanaat önderlerini de bu konuda daha duyarlı olmaya ve ülkemizin NATO’dan çıkması ve İncirlik ile Kürecik başta olmak üzere tüm üslerin kapatılması için kamuoyu oluşturmaya davet ediyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Saldırın emrini Trump verdi

ABD'nin Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin bulunduğu araca yapılan saldırıyla ilgili konuşan Arslan, “ABD'nin, General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi başkan yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in de bulunduğu araca füzelerle saldırarak 8 seçkin Müslüman komutanı şehit etti. Bildiğiniz gibi büyük Şeytan ABD ve Siyonist İsrail Irak’ta IŞİD’e karşı mücadele eden ve ülkelerini IŞİD işgalinden kurtaran gönüllü halk direniş güçleri Haşdi Şabi’nin üslerine vahşice saldırarak onlarca kardeşimizi şehit etti ve yaraladı. Ayrıca bu gece katil ABD'nin askeri helikopterleri Bağdat havaalanı yolunda içinde Siyonistlerin ve Amerikalıların korkulu rüyası olan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi başkan yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in de bulunduğu araca füzelerle saldırarak 8 seçkin Müslüman komutanı şehit etti. Pentagon'un gece yaptığı resmi açıklamaya göre, bu vahşi saldırının emrini katil Trump bizzat kendisi verdi. Bu katliamı yapan büyük Şeytan ABD, Siyonist Trump ve korsan İsrail’i şiddetle lanetliyoruz. Büyük Kudüs Ordusu, Mescidi Aksa'yı çok yakında mutlaka özgürlüğüne kavuşturacaktır biznillah. Bu arada geçtiğimiz günlerde ABD büyükelçiliğini basan Irak halkını da tebrik ediyoruz. Allah’ın izniyle işgalci ABD askerleri Batı Asya’dan çok yakında defolup gidecektir. Bu topraklarda işgalcilere yer yoktur. Direniş Cephesi eninde sonunda galip gelecektir.  7 Şubat 2020 Cuma günü ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ demek için yine burada buluşmak üzere hepinizi yüce Allah’a emanet ediyoruz" yorumunda bulundu.