NATO üsleri kapatılmalı

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından Malatya Soykan Meydanı'nda 'NATO'ya ve Üslerine Hayır' temalı basın açıklaması düzenlendi. İnisiyatif üyeleri adına açıklama yapan Aktivist Oğuz Arslan, NATO'nun dağılmasının yakın olduğunu ileri sürerek, 'Türkiye bu yıkıntının altında kalmadan NATO'dan çıkmalı daha fazla vebal almadan tüm üsler kapatılmalı' dedi

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
NATO üsleri  kapatılmalı

Malatya Soykan Meydanında bir araya gelen Kürecik NATO Üssüne Hayır platformu üyeleri Kürecik'te bulunan Radar üssünün kapsatılmasını istediler. 

Tüm kesimleri harekete geçmeye davet ediyoruz

Platform adına bir açıklama yapan Oğuz Aslan, 70. Kuruluş yıldönümünü kutlayan NATO’nun dağılmasının yakın olduğunu öne sürerek, “Türkiye bu yıkıntının altında kalmadan ve daha fazla vebal almadan bir an önce NATO’dan çıkmalı ve şehit kanlarıyla sulanan topraklarımızdaki tüm üsler kapatılmalıdır. Bu bağlamda Seyyid Battal Gazi’nin şehri olan Malatya’mızdaki Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli, burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir. Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi Siyonist İsrail’e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır. Biz inisiyatif olarak bu kritik dönemde her ayın ilk cumasında ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır’ demek için alanlarda olmaya devam edeceğiz inşallah. Bu vesileyle, başta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun tüm kesimlerini NATO’dan çıkılması ve üslerin kapatılması konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

Gazze’ye vahşice saldırıldı

Aslan, Gazze'ye  yönelik saldırılarının devam ettiğini vurgulayarak, “İsrail Rejiminin  geçtiğimiz ay, Gazze’ye vahşice saldırarak onlarca insani şehit etmiş ve yaralamıştır. Korsan İsrail, İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri’nin seçkin komutanı Baha Ebu’l Ata’ya da suikast düzenlemiş ve kendisini eşiyle birlikte şehit etmiştir. Direniş Cephesinin medarı iftiharı olan şehit komutan Ebu’l Ata, Siyonist Rejime güçlü darbeler indiren korkusuz komutanlardan birisiydi. İşte, bu yüzden terörist İsrail ona, Gazze’deki evinde füze ile saldırdı. İşgalci İsrail’in bu cinayetlerine, Filistin Direnişi yüzlerce füzeyle cevap verdi. Fırlatılan füzeler nedeniyle başta Tel Aviv olmak üzere işgal altındaki şehirlerde yaşayan bir milyon iki yüz bin Siyonist sığınaklara kaçmak zorunda kaldı. Hiç şüphesiz Direniş Cephesi şehit komutan Ebu’l Ata’nın intikamını alacaktır" diye konuştu.

Malatya’dan Gazze’ye selam gönderiyoruz

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden,  İsrail ile tüm ilişkilerini kesilmesini elçiliğin ve konsolosluğun kapatılmasını talep eden Aslan, “Artık vakit kuru kuruya kınama yapma vakti değildir. Bugün Filistin, Mescidi Aksa ve Kudüs için eylem vaktidir. Arap dünyası ve halkları da artık bu konuda üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır. Arap liderler ve krallar daha ne zamana kadar ABD’ye kölelik yapacak?! Değerli Basın Mensupları ve Aziz Vatandaşlarımız! Bu arada her zaman olduğu gibi Gazze’de her Cuma günü ikindi namazından sonra sınır boylarına giderek gösteri düzenleyen kuşatma altındaki Gazzeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor ve Malatya’dan Gazze’ye selam gönderiyoruz. Bedenlerimiz burada olsa da ruhlarımız ve dualarımız Gazzeli kardeşlerimizle beraber inşallah. Gazzeli kardeşlerimizin her Cuma günü düzenlediği bu yürüyüşler Filistinlilerin en kısa zamanda topraklarına dönmesine vesile olacaktır Allah’ın izniyle. Yeni yılda 3 Ocak 2020 Cuma günü NATO’ya ve Üslerine Hayır demek için yine burada buluşmak üzere hepinizi yüce Allah’a emanet ediyoruz" şeklinde konuştu.