Milli üretim artırılmalı

Yaşanan ekonomik sıkıntıların yerli üretimin önemini gösterdiğine dikkat çeken Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, 'Yerli ve milli sanayimizin gelişmesiyle birlikte süreci atlatacağımıza ve karlı çıkacağımıza canı gönülden inanıyorum' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milli üretim artırılmalı

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, beraberinde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Salim Alkan, Ziraat Bankası Genel Müdür Danışmanı Ahmet Güven, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Oktay Kandemir ile birlikte Malatya Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Son zamanlarda ülke ekonomik sıkıntı içerisinde

Ziyarette konuşan Malatya Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Son zamanlarda ülke büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde. Türkiye’nin dört tarafını çeviren başka şekilde yapamadıklarını ekonomide yapmaya çalışan dış güçlere karşı sizin finansın elinde olan genel müdürlerin, millete verecekleri cesaret, öz veriyle ve güvenle millet olarak sizlerin ağzınıza bakıyoruz. Esnaf, sanayici, tüccar olsun bankaların genel merkezleri ne söyleyecek, ekonomi nasıl gidecek diye. Bizlerin gönlüne soğuk su serpen sizsiniz. Çünkü bu ülkenin birlik ve beraberliği için her şeyden önce vatanın bölünmez bütünlüğü, bayrağını, ezanını düşünmek lazım. Esnaf Sanatkarlar olarak ahilik kültüründen gelen bir gelenekle başta devlet, vatan deriz. Ondan sonra kendimizi düşünürüz” diye konuştu.

Sıkıntılı sürecin sonuna yaklaştığımıza inanıyorum

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir ise, Malatya’ya her geldiklerinde esnaf odalarını ziyaret ettikleri dile getirdi. Özdemir, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimize vurgu yaparak, “Geçmişte de bu dönemleri yaşadık atlattık. Bu dönemi de inşallah atlatacağız. Tabi kamu bankaları bu süreçteki sıkıntıları atlatma da büyük vazifeler alıp, öz verilere bulundular. Hem bankacılık sektörünü sistemde tutmada hem de gerek sanayicimizi gerek esnafımızın sıkıntılarına merhem olmak. Bir takım kredi paketleriyle destek olmak noktasında çok büyük vazifeler gördüler. Sıkıntılı sürecin sonuna yaklaştığımıza inanıyorum. Özellikle önümüzdeki yıldan itibaren, Türkiye bir büyüme trendine girecek. Enflasyonumuzun düşmesi, ihracatımızın şu ortamda dahi artması ve bir takım yaşadıklarımızdan sonra yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu millet olarak farkına vardık. Yerli ve milli sanayimizin gelişmesiyle birlikte bu süreci atlatacağımıza ve karlı çıkacağımıza canı gönülden inanıyorum. Dünyada bir takım sıkıntılar, ticaret savaşları var. Bölgemizin daha da özel sıkıntıları var. Bölgede yaşanan sıkıntılara rağmen ülke olarak iyi konumdayız. Bunları aşacağız inşallah. Hep beraber, dayanışarak, birlikte bankacılar, real sektör birlikte sıkıntıları aşacağız” şeklinde konuştu.